Proszę o poradę.

• Autor wątku Autor wątku gregorcr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gregorcr

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
28
Proszę o poradę ...jak żyć.?
Dzień dobry. Od ok 8 miesięcy żona nie pracuję. Po prostu. Nie jest zarejestrowany w UP i korzysta z mojego ubezpieczenia zdrowotnego. Od 4 miesięcy żona ma duże problemy z kręgosłupem - przepuklina. Choroba daje sie na tyle we znaki, że ledwo chodzi po mieszkaniu. Jak poczuje się lepiej to jest w stanie podejść do pobliskiego sklepu. Ciągle na lekach. Podobno do PUP zarejestrować się nie może bo nie jest w stanie podjąć żadnej pracy. Można powiedziec, że została bez środków do życia. Oczywiście jest na moim "utyrzumaniu" ale czy nie może dostać cos od państwa. Co robić, gdzie się udać. Jest to dla nas całkiem nowa sytuacja bo przez 50 lat żona była zdrowa jak ryba. O słuzbie zdrowia nawet nie wspomnę... Oczywiście ma mnie i jakos dajemy radę finansowo ale jakby tak była sama? Jeśli nie będzie lepiej operacja przewidziana na 06,2024r. Czy takie człowiek ma zdychać?
Trochę chaotycznie ale mam nadzieję, że rozumiecie temat.

Oczywiście jak nie pójdziesz to się nie dowiesz ale leczenie trwa od 4 miesięcy, lekarze prywatnie bo na NFZ nic nie zrobisz. Ogólnie historia choroby znikoma, leczenie prócz farmakologicznego żadne(prywatnie robimy jakieś tam lasery i okłady z borowiny). Na wszystko czeka sie latami na NFZ. Ludzie z naprawdę powaznymi chorobami od lat nie dostają renty , a tu mieliby dać? Szczerze wątpie.

gregorcr napisał:
Oczywiście jak nie pójdziesz to się nie dowiesz

Otóż to, ewentualnie można usiąść i płakać.

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Powrót