P
pzk21
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam. Mam na imie Grzegorz. Moj problem dotycz "zaginionych" pieniedzy za podatek Holenderski w kwocie ok. 500 euro. Rozliczałem sie z podatku w lipcu 2011r. czekałem na przelew do grudnia. Kilka dni temu zadzwoniłem do biura w ktorym sie roziczałem, aby dowiedzieli sie na jakim etapie jest moje rozliczenie. Jak sie okazało pieniadze z belastingu zostały wysłane juz w sierpniu. Holenderski system działa w ten sposob , ze nie interesuja ich numery kont , ktore zostały zapisane w formularzu , ktory był podstawa rozliczenia. Jezeli nie wypełni sie odpowiedniego świstka (o czym nie miałem pojecia) to pieniadze zostaja wysyłane na konto , ktore podałem przy pierwszym rozliczeniu. I tutaj cały problem, poniewaz te pierwsze konto nalezało do mojego ojca, uzyczył mi numeru przy rozliczeniu za 2006 i 2008r. w momencie kiedy ojciec zjechał na stałe do polski, jego konto nadal było otwarte , ale nie uzywane co prowadziło do corocznego naliczania odsetek za nie prowadzenie go. Prawdopodobnie sytuacja wygladała tak, ze belasting wysłał pieniadze na ten numer, w banku odebrali sobie nalezny dług, na pewno nie była to kwota 500 euro, wiec reszte odesłali. Drogi problem jest taki, ze moze zostałem powiadamiany o tym listownie , ale 2 lata temu zmieniłem adres zameldowania. Rowniez nie wiedziałęm o tym , ze musze wysłac odpowiedni blankiet. Listy zostały raczej na pewno wysyłane na stary adres, ale po zamianie mieszkań Pani , ktora obecnie tam mieszka była najwyraźniej znudzona informowaniem , ze przyszedł do Niej list adresowany do mnie. Tak wiec zapewne wyladowały w koszu.
Czy ktos ma pomysl w jaki sposob moge odebrac teraz całosc pieniedzy , lub chociaz ich czesc?? Moze powinienem zadzwonic do banku i belastingu ? Czy w ogole jest szansa, ze te pieniadze jeszcze zobacze na oczy ?
Bardzo prosze o pomoc farumowiczow. Pozdrawiam
Czy ktos ma pomysl w jaki sposob moge odebrac teraz całosc pieniedzy , lub chociaz ich czesc?? Moze powinienem zadzwonic do banku i belastingu ? Czy w ogole jest szansa, ze te pieniadze jeszcze zobacze na oczy ?
Bardzo prosze o pomoc farumowiczow. Pozdrawiam