prosze o rade w sprwie mieszkania zamiennego

• Autor wątku Autor wątku lady83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lady83

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Mam pytanie: kamienica w ktorej mieszkam jest do remontu(wykupuje ja jakis inwestor).Administracja bedzie przydzielala lokale zamienne.Kto dostanie taki lokal jezeli:glowny najemca nie przebywa w lokalu od ponad dwoch lat,od tamtej pory nic nie oplaca,sciagnal licznik,a osoba ktora jest tam zameldowana na pobyt staly robi wszystkie oplaty na swoje nazwisko,zaklada nowy licznik na swoje nazwisko,zrobila remont(na ktory ma faktury).Czy trzeba udowodnic to sadownie?czy moze sie zdarzyc ,ze zostana razem lokal,czy moze dwa oddzielne.?? czy moze sie zdarzyc ,ze zameldowany na pobyt staly nie dostanie mieszkania zamiennego,bo nie ma prawa do lokalu.....Prosze o rade,to bardzo pilne....

Jeżeli główny najemca nie ma eksmisji, to on dostanie mieszaknie. Dziki lokator nie ma żadnych praw. Chyba, że jest to żona głównego najemcy.

To lokator ,ktory jest zameldowany na pobyt staly to "dziki lokator"..??
No dobrze,a jesli bylaby taka sytuacja,ze osoba zameldowana na pobyt staly jest facetem,zeni sie,ale zona jest zameldowana gdzie indziej,to i tak nie dostanie mieszkania zamiennego?mimo,iz ma rodzine.Nie powinna wtedy administracja przydzielic dwa lokale zamienne.jeden glownemu najemcy,a drugi zameldowanemu z zona?(biorac pod uwage ,ze tam gdzie zona jest zameldowana nie moga razem zamieszkac ,bo nie ma warunkow?Przepraszam,ze tak krece,ale musze wiedziec wszystkie warianty.Dziekuje za rady..

A i jeszcze jedno pytanko:czy mozna wogole zalozyc sprawe o eksmisje glownego lokatora?a jesli tak czy da sie ja wogole wygrac????

Powrót