Proszę o szybką pomoc

• Autor wątku Autor wątku zula999
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zula999

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,mam problem z napisaniem odwolania od wyroku nakazu zapłaty w postępowaniu upomniawczym-chodzi o przedawniony dlug z 2000 roku.Byłam u prawnika potwierdzil przedawnienie,ale z napisaniem musze sobie sama poradzić.Czy są jakieś gotowe druki?Kompletnie nie znam sie na tych .sprawach.Przeglądałam forum ale nic takiego nie znalazlam.Prawnik postraszyl mnie ,że jak zle napiszę to nie uwzględnią w sądzie odwolania.Proszę o szybką pomoc.

zula999 napisał:
Witam,mam problem z napisaniem odwolania od wyroku nakazu zapłaty w postępowaniu upomniawczym.

raczej - nakazu zapłaty w postępowaniu upominawczym (bez wyroku)
wyrok to osobny tytuł wykonawczy

co do szukania to pełno jest tutaj na forum informacji na ten temat.

zakładam, że kwota jest mniejsza niż 10.000,00 zł ??
Jeżeli tak to znajdź sobie w necie - np. na stronach ministerstwa sprawiedliwości - formularz SP - sprzeciw od nakazu zapłaty.

wypełnij odpowiednio i wyślij, bądź złóż w biurze podawczym

"Witam,mam problem z napisaniem odwolania od wyroku nakazu zapłaty w postępowaniu upomniawczym-chodzi o przedawniony dlug" a ten Nakaz jest na Formularzu urzędowym?, bo jak nie, to sobie na zwykłej kartce długopisem możesz napisać po prostu:"Sprzeciw" i dopisac:"Podnoszę Zarzut Przedawnienia" i tyle :) trochę mało informacji podałaś(skąd ten Nakaz,czy to np.E Sad?),pamiętaj o terminie dwóch tyg. Swoją drogą jakis "dziwny" ten twój prawnik

"chodziło Ci czy pozew został na formularzu napisany ??"
Tak

jest napisane -- niejawnym w elektronicznym-postępowaniu--to myśle ,ze E-Sąd.Nie jest to tez jakiś specjalny formularz,a wlasciwie dwie kartki ,jedna z Pozwem , a druga z Nakazem Zaplaty w postępowaniu upomniawczym.Sąd rejonowy Lublin-Zachod.Kwota do zaplaty to 2100zl.A prawnik udzielal mi porady bezplatnie ,za napisanie musiałabym dużo zaplacić.Czy poradzę z tym sobie ?Boję sie ,ze faktycznie cos przegapie i będzie klops.Sprobuje na tym formularzu SP .dzięki za pomoc.Jezeli nie bedę w stanie sama tego napisac znowu zwrocę sie do Was o pomoc.Wlasnie sie zastanawiam ,czy tylko ten formularz czy jeszcze cos trzeba gdzies skadac do tego odwolania .

skoro to był e-sąd nie musisz szukać tego formularza

Wystarczy, że napiszesz na zwykłej kartce, iż zaskarżasz w całości nakaz zapłaty SR Lublin..... z dnia...... i wyślesz do sądu.

"jest napisane -- niejawnym w elektronicznym-postępowaniu--to myśle ,ze E-Sąd."
Dziewczyno nie mysl nad niczym,TO JEST E Sąd
"A prawnik udzielal mi porady bezplatnie ,za napisanie musiałabym dużo zaplacić.Czy poradzę z tym sobie ?" zrób tak jak ci napisałem,i wyslij Poleconym do E Sadu(Adres znasz);)

Powrót