Proszę pilne!!!Windykacja Należności Kolejowych-ponaglenie po prawie 10latach

• Autor wątku Autor wątku jimek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jimek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Proszę o odpowiedz
Na dniach otrzymałam takie pismo,nie jest napisane za co ,tylko kiedy 2002r!!!!
Z przykrością stwierdzamy,że do dnia dzisiejszego nie odnotowaliśmy wpłaty należności wobec spółki PKP SKM,zasądzonej sądowym nakazem zapłaty w postępowaniu upominawczy.Stan zadłużenia przedstawi się następująco
Nr.protokołu....sygnatura nakazu/wyroku...data wydania nakazu/wyroku 2002-12-09 i 2003-11-24,należnośc głowna 112,20 i 112,20,odsetki za zwłokę....raze, 956,94
U dołu wyszczególnione
Ogółem należność głowna.......brak jakiejkolwiek kwoty
Przysądzone koszty i odsetki 224,40
odsetki za zwłokę 222,30
Zapłacono 510,24
pozostaje do zapłaty 0,00
(tłustym drukiem,poniżej)956,94
Z uwagi na powyższe,na mocy udzielonego przez spółkę PKP SKM pełnomocnictwa,wzywamy do zapłaty zadłużenia w terminie 14dni od otrzymania wezwania.Nr konat....Jeżeli nie wykaże pani woli zapłaty sprawa zostanie przekazana do Komornika z wnioskiem o wszczecie egzekucji,czego nastepstwem będzie,wizyta komornika,zwiększenie kwoty o 250zł.Informujemy,że nie zamierzamy zrezygnować z pełnej windykacji .Powyższe wezwanie prosimy potraktować jako niebyte,jesli w/w kwota została zapłacona przed otrzymaniem pisma
Napisałam całe to pismo,ktore dostałam,dodam,ze pieczątka i podpis jest czerwony,nadrokowany,brak adresu sądu.
Prosze o pomoc,bo nie wiem co robić.
1.Czy ta sprawa się nie przedawniła?
2.Nie mam żadnych wcześniejszych ponagleń
3.W międzyczasie spłaciłam dwa kredyty,byłam zatrudniona,byłam na zasiłku,miałąm zwroty z podatku,wyszłam za mąż,dostałam kredyt na mieszkanie.
4.Czy jak byłby jakikolwiek wyrok,to czy nie trafiłabym do KRD i dostałabym kredyt na 30lat?
5.Ponaglenie przyszło zwykłym listem

Wiem,że ten wątek pojawia się często ale nie moge znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.
1.Zdawkowo wypisana nazwa przewoźnika spółka PKP SKM-gdzie powinno być PKP SKM w Trójmieście spółka z o.o.-czy to nie dziwne?
2.Brak podpisu niby naczelnika(pieczątka i podpis nadrukowany,na czerwono)
3.Błąd w wyszczególnieniu(na to wychodzi,że zszedł im przy sumach kursor)ale ewidentnie jest przy słowach ''zapłacono''510,00 i pozostaje do zapłaty 0,00
4.Jak można przysłać ponaglenie do zapłaty(wysłane z BIURA WINDYKACJI NALEŻNOŚCI KOLEJOWYCH)zwykłym listem?I jeszcze na stary adres(pod którym mieszkałam 6lat)?
5.Dlaczego przez okres 2004-2012 nie otrzymywałam żadnych pism?
6.Faktycznie,kiedyś jechałam bez biletu(byłam bezrobotna,jechałam szukać pracy)ale nie pamiętam,kiedy dokładnie,gdybym otrzymała ponaglenie,na tamten czas na pewno odpisałam,że nie mam za co płacić(brak jakiegokolwiek dochodu).Ewentualna sprawa sądowa jakby była-miałabym jakieś pisma(mam inne ważne z tego okresu).
7.Załóżmy,że był wyrok w 2003r(jak się domyślam z tego druku),to czy od tamtego momentu,do teraz nie nękał by mnie ktoś o zapłatę?
8.Czy będąc dłużnikiem od 2002/2003r dostałabym kredyt na mieszkanie?
9.Czy ktoś próbuje mnie naciągnąć?
BARDZO PROSZĘ O POMOC!!!

Powrót