prosze pilnie o pomoc

• Autor wątku Autor wątku asia 29
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
przypominam iz konkubent ma postawiony zarzut z art.13 par 1 w zw.z art.279 i grozi mu wyrok od roku do 10 lat znalazlam art 280
ktory mowi ze w wypadku mniejszej wagi sprawca czynu okreslonego w art 279 podlega kaze pozbawienia wolnosci od 3 miesiecy do 5 lat

Jaka była wartość przedmiotu zaboru, wyrządzonej szkody ?

tego to nie wiem ale sadze ze nic im sie nie udalo wziac skoro tj. usilowanie

Przestępstwo włamania do mieszkania czy też usiłowania włamania traktowane jest zawsze jako przestępstwo w typie podstawowym (czyli zagrożenie 1 - 10 lat).
Czyn w typie uprzywilejowanym (tj. przypadek mniejszej wagi) przy włamaniach do mieszkań ma miejsce rzadziej niż sporadycznie.

prokurator który prowadzi sprawe mojego konkubenta dal mi zgode na jedno widzenie i powiedzial ze więcej już nie dostane :roll: czy ja moge cos z tym zrobic . bo chciałabym częsciej widywac konkubenta :?:

[cytat="asia 29"]prokurator który prowadzi sprawe mojego konkubenta dal mi zgode na jedno widzenie i powiedzial ze więcej już nie dostane :roll: czy ja moge cos z tym zrobic . bo chciałabym częsciej widywac konkubenta :?:[/cytat]

Co może Pani zrobić....? Modlić się, aby prokurator zmienił zdanie.

na widzeniu dowiedzialam sie ze zoslali zlapani na balkonie i nie zdążyli wejść do mieszkania ale chcą im przybić 5 innych mieszkań boje sie ze im sie to uda ponieważ moj partner nie pamięta co robił w te dni . czy przez to wyrok moze być duzo większy :?: dodam że do tego pierwszego mieszkania od razu się przyznali :!:

Niech sobie szybko znajdzie alibi - świadków na to, że był wtedy gdzie indziej, bo może być nieciekawie jeśli policja postanowiła sobie "wykryć" więcej włamań do tych mieszkań...

[cytat="marta222"]Niech sobie szybko znajdzie alibi - świadków na to, że był wtedy gdzie indziej[/cytat]

II ostrzeżenie, następnym razem będzie blokada konta.

[cytat="marta222"]Niech sobie szybko znajdzie alibi - świadków na to, że był wtedy gdzie indziej [/cytat]

Marta222 ostrzegam przed udzielaniem takich "porad" na tym forum.

Stosowanie się do nich może skutkować kolejnym wyrokiem.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót