prosze pomóżcie!!!

• Autor wątku Autor wątku Kasi@1221
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kasi@1221

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam szukam jakiejkolwiek pomocy porady. Mój były facet zabrania mi kontaktów z synem(6lat) robi to od 2 lat każda próba kontaktu z synem nawet przy przypadkowym spotkaniu kończy się awanturą i wyzwiskami w moją stronę , jak tylko pytam o widzenie dostaje odpowiedz że on sobie tego nie życzy i żebym poszła do sądu. Złożyłam wniosek o ustalenie kontaktów do sądu który został odrzucony ale nie wiem z jakiego powodu. Syn nawet widząc mnie na ulicy nie może sie do mnie odezwać ani mi pomachać bo łapie go za ręke i szarpie. Wiem ze syn się go boi i`jest zastraszony. Jak mam egzekwować jakiekolwiek spotkanie z synem???????????błagam pomóżcie tak bardzo za nim tęsknie a nawet nie moge do niego dojść gdy widze go na ulicy

W takiej sytuacji, jeżeli nie jest możliwe porozumienie i ugodowe określenie kontaktów, pozostaje ponowić wniosek o ustalenie kontaktów z wnioskiem o udzielenie zabezpieczenia kontaktów na czas trwania sprawy. Wniosek składa się do sądu rejonowego - wydziału rodzinnego właściwym dla miejsca zamieszkania dziecka. Opłata sądowa to 100 złotych. Dwa egzemplarze. Należy dołączyć przynajmiej odpis skrócony aktu urodzenia dziecka.
Kasi@1221 napisał:
Złożyłam wniosek o ustalenie kontaktów do sądu który został odrzucony ale nie wiem z jakiego powodu.
Jeżeli faktycznie wniosek został odrzucony to z powodu braków formalnych. Może Pani wybrać się do sądu, gdzie wpłynęły pani dokumenty i w biurze obsługi interesanta ustalić treść postanowienia sądu.

Powrót