M
maciek102
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
Przez 3 lata prowadziłem sprzedaż przez internet ,działalność nie zarejestrowana podatki nie płacone.W wyniku kontroli UKS został mi naliczony podatek VAT,kwota jest znacznie wyższa niż osiągnięty dochód.Nie posiadam żadnych dowodów zakupu.Otrzymałem protokół kontrolny o przeprowadzonej kontroli i o wysokości naliczonego zobowiązania podatkowego.Ponieważ obecnie studiuje i nie pracuje utrzymuje się z pomocą rodziców więc nie jestem w stanie zapacić naliczonego podatku ok 50 tys.zł. Proszę o kilka informacji i o poradę.
1.UKS przekaże protokół z kontroli do US czy US do tej kwoty naliczy odsetki?
i jaki będzie czas zapłaty?.
2.Jaka będzie forma egzekfowania zobowiązania przez US? czy grozi mi więzienie za nie zapłacenie należnego podatku?
3.Jaka jest procedura dalszego postępowania?
4.Czy ze względu że nie posiadam żadnego majątku i aktualnie poszukuje prace czy mogę ubiegać się o umożenie podatku w całości lub w części ? jeżeli tak do gdzie w tej sprawie pisać i jak to zrobić by była jakaś szansa?
5.Gdybym znalazł pracę i zwrucił się do US o rozłożenie na raty czy US może się zgodzić na rozłożenie na raty w wysokości proporcjonalnych do osiąganych dochodów i na b.dugi okres spaty?
6.Proszę o poradę co powinienem zrobić jak postępować bym jakoś wyszedł z trudnej sytułacji w jakiej się znalazłem -dziękuje.
1.UKS przekaże protokół z kontroli do US czy US do tej kwoty naliczy odsetki?
i jaki będzie czas zapłaty?.
2.Jaka będzie forma egzekfowania zobowiązania przez US? czy grozi mi więzienie za nie zapłacenie należnego podatku?
3.Jaka jest procedura dalszego postępowania?
4.Czy ze względu że nie posiadam żadnego majątku i aktualnie poszukuje prace czy mogę ubiegać się o umożenie podatku w całości lub w części ? jeżeli tak do gdzie w tej sprawie pisać i jak to zrobić by była jakaś szansa?
5.Gdybym znalazł pracę i zwrucił się do US o rozłożenie na raty czy US może się zgodzić na rozłożenie na raty w wysokości proporcjonalnych do osiąganych dochodów i na b.dugi okres spaty?
6.Proszę o poradę co powinienem zrobić jak postępować bym jakoś wyszedł z trudnej sytułacji w jakiej się znalazłem -dziękuje.