Provident - Spłata Zadłużenia

• Autor wątku Autor wątku zekzt
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zekzt

Użytkownik
Odpowiedzi
45
Mianowicie mam takie pytanie.
Mój przyjaciel wziął w Providencie pożyczkę 1500zł, spłacał ją przez pewien czas regularnie, niestety jego sytuacja życiowa znacznie się pogorszyła. Stracił prace i mieszkanie, obecnie mieszka przy rodzinie.
Technicznie rzecz biorąc nie posiada nic [żadnego majątku].
Teraz clue problemu czyli owa pożyczka - co firma provident może zrobić jeśli znajomy nie uchyla się od spłat aczkolwiek jest w stanie płacić około 50zł miesięcznie [czyli jakieś 12-13zł tygodniowo] ?
Nie stać go na więcej, nie przejawia złej woli czy niechęci do spłaty zaciągniętego długu.

Jestem ciekaw ile czasu może ta sytuacja trwać, bo razem z bratem mogli byśmy mu pomóc zorganizować większa gotówkę na spłatę tej złodziejskiej instytucji ale nie tak od reki [ja mam trochę oszczędności na lokacie, brat dostanie niedługo pieniądze za wykonany kontrakt u siebie w firmie, tego długu w Providencie jest bodajże 2100 jeszcze do spłaty, za kilka miesięcy byli byśmy w stanie koledze tyle pożyczyć]

Witam, mój brat miał podobną sytuacje. Pożyczył u nich pieniądze a potem stracił pracę. Rata tygodniowa Wynosiła ok 60-70zł, spłacał po 20zł a raz w miesiącu pełną ratę żeby się nie czepiali. Okres spłaty pożyczki wynosił 55tyg, natomiast brat spłacał ponad 1,5 roku bez żadnych dodatkowych kosztów....

Powrót