Provident

• Autor wątku Autor wątku kamila10000
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kamila10000

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam! Pół roku temu wziełam pożyczkę w providencie zapłaciłam tylko jedną rate zapłaciłam wysokości 50zł nie spłacałam ponieważ straciłam prace i nie miałam z czego ale oni tego nie rozumiom.A w dodatku przez dwa miesiące przedstawiciel nie przychodził i mnie w dodatku zadurzył oprócz tej pożyczki co od nich otrzymałam muszę dodatkowo spłacić ten dług czyli pożyczkę plus dług. Na dzień dzisiejszy za czeli dopiero się odzywać telefonicznie i nachodzenie do domu a w dodatku grożeniem i straszeniem mnie że jak nie spłacę to sprawę poślą na policję o wyłudzenie. Czy mają takie prawo? czy będę miała kłopoty z prawem za to że nie spłaciłam providenta?:mad:

Pracowałam w tej firmie i wiem że stosowanie takich metod jest niedozwolone , mogą twoje długi odsprzedać firmie windykacyjne Kruk bo oni od nich skupują a z tamtymi się dogadzasz co do spłaty bądź pisemnie wyjaśnij swoją sytuację materialną.

kamila10000 napisał:
... w dodatku przez dwa miesiące przedstawiciel nie przychodził i mnie w dodatku zadurzył oprócz tej pożyczki co od nich otrzymałam muszę dodatkowo spłacić ten dług czyli pożyczkę plus dług.
kompletnie tego nie rozumiem, co znaczy dług pożyczka i dług? w jaki sposób przedstawiciel mógł zadłużyć?

kamila10000 napisał:
Na dzień dzisiejszy za czeli dopiero się odzywać telefonicznie i nachodzenie do domu a w dodatku grożeniem i straszeniem mnie że jak nie spłacę to sprawę poślą na policję o wyłudzenie. Czy mają takie prawo? czy będę miała kłopoty z prawem za to że nie spłaciłam providenta?:mad:
kłopoty z prawem mogą zaistnieć, w sytuacji gdy wytoczone zostanie powództwo cywilne. W mojej ocenie nie nastąpiło tutaj wyłudzenie, gdyż podczas zawierania z nimi umowy pozyczki była pani osoba pracują i przedstawiła pewnie jakiś dokument na tą okoliczność. W tym stanie rzeczy nie wyłudziła nic pani tylko zawarła umowę. Teraz Pani nie spłaca więc mogą wystąpić z powództwem cywilnym o zapłatę należności

proszę sprawdzić w umowie bo nie pamiętam ale chyba pożyczka jest ubezpieczona od utraty pracy

wątpię, Provident daje pożyczki również bezrobotnym....a jakimiś tam dochodami

Powrót