prozsze pomozcie

• Autor wątku Autor wątku aga kaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aga kaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Dzien dobry. nigdy nie mialam do czynienia z prawem i nie wiem jak zaczac. niecaly rok temu pracowalam z kolega w niemczech. wiadomo zarabialismy w euro. i gdy on zjezdzal na jakis czas do Polski prosilam go zeby przelal mi np 500 zl a ja mu dam rownowartosc w euro.. bylo tak pare razy w sumie na 2000 zl. zawsze dawalam mu w euro a on robil przelew na moje konto w pln. i teraz przyszlo mi pismo od jego prawnika ze w ciagu dwoch tygodni mam mu zaplacic te pieniadze bo jak nie to sprawa trafi do sadu. nie mam opojecia co mam zrobic. bo ja nie jestem mu nic dluzna. a on poprostu n ie ma teraz pracy i szuka latwej kasy.. nie ma m pojecia co zrobic. prosze o pomo

chodzi o to ze ja dawlam koledze pieniadze do reki a on przelewal mi je na konto. i teraz twierdzi ze on mi je przelewal na konto a ja mu ich nie oddalam. i przyszlo mi pismo od jego prawnika ze wciagu 14 ndni mam mu oddaC PIENIADZE BO SPRAWA TRAFI DO SADU. A JA ZADNYCH PIENIEDZY NIE JESTEM MU DLUZNA.

tylko moje imie

(tylko byla raz sytuacja ze ja pozyczylam od niego 400 zl. i oddalam je mu przelewajac na jego konto tytulem dlug 400 zl) i nie wiem czy gdyby np sprawa trafila do sadu to sad nie uznalby ze jezeli ja raz od niego pozyczylam (mam na mysli te 400 ktore mu oddalam) to czy tamtych tez nie jestem mu dluzna.

aga kaa napisał:
oddalam je mu przelewajac na jego konto tytulem dlug 400 zl
To był zwrot długu a tamte przelewy tytułem "Agusia" to były darowizny (np.).
On musiałby udowodnić,że było inaczej .Jeśli podał o zwrot pożyczki w wysokości 2000 to powinien mieć taką umowę na piśmie (powyżej 500zł).
Regand napisał:
Zacytuj, zeskanuj to pismo bo ciezko stwierdzic o czym mowa.
Zrób to.

nie mam kopii bo e tym momencie jestem za granica. list odebrala moja mama ktora napisala mi w smsie tresc: "mam do zaplaty w ciagu 14 dni kwote 2024 zl panu xxxx. po 14 dniach kieruje sprawe do sadu a to narazi mnie na wysokie koszty no i nr konta na ktory mam wyslac pieniadze "

Powrót