PRVIDENT ! nie dostarczył gotówki w odpowiednim terminie

• Autor wątku Autor wątku Kasia1996124
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kasia1996124

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam. Wzięłam pożyczkę w firmie PROVIDENT, gdy trwała promocja "SZYBKA PREMIA" polegała na tym, że jeżeli weźmie się 2000zł kredytu po spłacie pierwszych 4 rat otrzymuje się premie w wysokości 200zł. Spłaciłam 4 rate dnia. 27.04.2015r, premia miała zostać przyznana do 55dni. Nie otrzymałam premii do dzisiaj, złożyłam reklamacje dostałam odpowiedź, że 4 rata nie została spłacona w terminie, odwołałam sie i dostałam odpowiedź, że JEDNAK rata została spłacona w terminie i premia zostanie mi przyznana w najbliższym czasie. Czekałam 2 tyg, premii nie było zaczęłam dzwonić do działu obsługi klienta zawsze słyszę "przekazuje reklamcje do rozpatrzenia" w końcu 6 sierpnia dostałam odpowiedź, ze premia zostanie przekazana w nadchodzącym tygodniu, czyli od dnia 10-14.08.br, dziś mamy 14.08.br pieniądze nie doszły. zadzwoniłam ponownie usłyszałam znowu, ze reklamacja zostanie rozpatrzona ponownie. Zdenerwowałam się, wysyłam do nich wszystkie meile listem poleconym , na jaki art. kodeksu cywilnego mogę się poprzeć, żebym w końcu dostała należyte pieniądze. napisałam pismo, że czekam na zwrot 200zł do dnia.18.08.br, wysyłam dzisiaj pismo z załącznikami meili, otrzymają je w pniedziałek. Czy mogę się ubiegać o jakieś odszkodowanie? Pieniądze powinnam dostać juz 109dni temu.... Prosze o szybką odpowiedź, ponieważ dzisiaj jadę wysłać do nich pismo.
Dziękuje za przeczytanie ;)

Przyrzeczenie publiczne, art 919 kc i nast - jeśli nie zawarte w umowie, jeśli natomiast zawarte to po prostu żądanie spełnienia umowy.

Kasia1996124 napisał:
Czy mogę się ubiegać o jakieś odszkodowanie?
Odsetki ustawowe.

Ostatnia edycja:
Powrót