L
lojciec14
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam. Mam taki problem. Chcę założyć stronę internetową o charakterze informacyjnym. Od lat zajmuję się serwisem komputerowym i tworzeniem stron internetowych, z czym wiążę swoje plany na przyszłość. Na dzień dzisiejszy chcę się niejako zareklamować w internecie. Strona, która miałaby powstać, informowałaby, czym się zajmuję, czyli: serwis komputerów, tworzenie stron www, składanie i obsługa sprzętu komputerowego. Jako, iż strona ma zachęcać ludzi do skorzystania z moich usług boję się, iż zostanę skontrolowany jako osoba prowadząca niezarejestrowaną działalność gospodarczą, zarabiającą na usługach. Co za tym idzie nie będę odprowadzał podatków, a to zaś jest karane prawem. Czy jednak wpis na stronie typu: "strona prowadzona w charakterze informacyjnym nie mająca na celu poniesienie korzyści majątkowych" uchroni mnie od tego typu nieprzyjemności? Na co powinienem zwrócić uwagę przy zakładaniu takiej strony? Dodam jeszcze, iż na stronie nie pojawią się ceny np. za serwis czy założenie strony, ew. mogą pojawić się ceny części np. z innych sklepów komputerowych.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pomoc
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pomoc