Przebieg reklamacji na alegro

• Autor wątku Autor wątku zyletka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zyletka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Zakupiliśmy na aukcji motorek dla dziecka przesyłka została dostarczona 14 grudnia ale nie została sprawdzona przy kurierze po otwarciu paczki okazało się że przysłano inny model zabawki i zabawka jest uszkodzona nie nadaje się do użytku jest po prostu połamana po skontaktowaniu się z sprzedawcą do reklamacji potrzebny był protokół szkody który został sporządzony 15 grudnia i został wysłany wraz z zdjęciami uszkodzeń e-mailem do sprzedawcy w odpowiedzi dowiedzieliśmy się że jak tylko dostaną oryginał protokołu złożą reklamacje u kuriera i zostaniemy poinformowani o toku reklamacji.Mam pytanie czy jak dotąd reklamacja przebiega prawidłowo a może jest inny sposób i co powinno się zrobić w takim przypadku.

Miałem podobny problem, gdy sprzedałem na alegro gitarę, do kupującego przyszła w kilku częściach jakby ktoś po niej skakał, poczta polska oczywiście umyła rączki... naszczęście kupujący zgodził się pokryć 50% kosztów..

Nie ma to jak pomoc fachowca nic dodać nic ująć krótko rzeczowo i na temat pełny profesjonalizm po prostu ręce opadają

Powrót