Przechowywanie plików na serwerze

• Autor wątku Autor wątku Hectic
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

Hectic

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,

mam pytanie czy takie strony jak http://rapidshare.com/ są legalne? Jeśli zastrzegę w regulaminie, że nie ponoszę odpowiedzialności za plik wgrane przez użytkowników na serwer to czy mogą pociągnąć mnie do odpowiedzialności? Wiadomo, że userzy wgrywają filmy itd. przy takiej ilości plików nie jest się w stanie sprawdzić wszystkiego. Jak postrzega to polskie prawo? Dodatkowo wspomnę, że serwery są w stanach.

Ja nie jestem zadnzm studentem prawa, ale z tego co wiem dzieki tej formulce, ze administrator serwera nie ponosi odpowiedzialnosci za pliki w grane na serwer nic mu nie mozna zrobic i nie ma on obowiazku sprawdzania kazdego pliku lub chodziazby co 10. Natomiast ludzie korzystajacy z takich stron moga zglosic naruszenie regulaminu, a wtedy administrator musi usunac taki plik. Jak to jest w stanach nie wiem, ale skoro serwer jest tam to cala strona podlega tamtejszemu prawu... ale tam jest chyba podobnie :)

[cytat:auqv4v5j]dzieki tej formulce, ze administrator serwera nie ponosi odpowiedzialnosci za pliki w grane na serwer nic mu nie mozna zrobic i nie ma on obowiazku sprawdzania kazdego pliku lub chodziazby co 10[/cytat:auqv4v5j]
Bzdura ;-)
Jako administrator odpowiadasz, jakie treści są udostępnione za pomocą danej platformy...

i po co ten tekst ze admin nie ponosi odpowiedzialnosci za wgrane pliki?

o rapidshare i odpowiedzialności administratora za pliki czy tresci umieszczane na jego platformie była mowa na forum ze 100 razy. Opcja szukaj nie gryzie....

Powrót