Przeczytajcie, odpowiedzcie...

• Autor wątku Autor wątku zuuzkaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Z

zuuzkaa

Trcohe spędziłam czasu w dziale prawa rodzinnego... MYślę,że hydepark jest dobrm miejscem bo odpowiedzi mogą byc rożne :D

Ludzie, jak patrzę na to wszystko to zadaję sobie pytania:
1. Po co się żenicie?
2. Czy dzieci są Wam potrzebne do czegoś innego niż karta przetargowa w potyczkach i alimenty na starośc?
3. Czy wiecie co to antykoncepcja?
4. Czy zakochana/zakochany ma troche oleju w glowie by pomyslec, ze dzis kocha,ale nie wie co bedzie za x lat?
5. Czy w ogole wiecie co to intercyza ?

Najmocniej przepraszam, jeśli nie ten dział.

1. kobiety za mąż wychodzą;D nie żenią się;D
2.połowa chce tylko kasy, druga ma tylko honor;
3.przecież zawsze to była wina gumek, lub tabletek, wszyscy się zabezpieczamy;D
4.będzie kochać się niczym Romeo i Julia, a zaraz zaraz, przecież oni nie żyli "długo i szczęśliwie", chyba że na innym świecie;
5.nie trzeba żadnej intercyzy, wystarczy wszystko kupić sobie wcześniej;D

1. Ponieważ mąż /żona lepiej brzmi niż konkubent / konkubina
2.Do tego , żeby na starość ktoś podał szklankę wody
3. Kościół zabrania stosowania antykoncepcji
4. Przecież obrączka jest gwarancją na szczęśliwą i wieczną miłość
5 Zgadzam się z Rafałem

:beer: :lol:

zuuzkaa napisał:
1. Po co się żenicie?
2. Czy dzieci są Wam potrzebne do czegoś innego niż karta przetargowa w potyczkach i alimenty na starośc?
4. Czy zakochana/zakochany ma troche oleju w glowie by pomyslec, ze dzis kocha,ale nie wie co bedzie za x lat?
Pytanie, co jest gorsze.
Potencjalne konsekwencje, które wypływają z Twoich pytań, czy samotność i zgorzkniałość do końca życia.
Większość ludzi decydujących się na związek i dzieci, raczej nie planuje założenia rodziny dysfunkcyjnej.

Ja zamierzam zagłosować na rozsądnego, uczciwego i kompetentnego kandydata.

1. Po co się żenicie?

A czemu wrzucasz wszystkich do jednego worka ??
Problemy istniały, istnieją i istnieć będą, nie rozumiem czemu Cię to bawi...

Większość ludzi decydujących się na związek i dzieci, raczej nie planuje założenia rodziny dysfunkcyjnej.
:brawo: !!!

Nie ma napisane, że trzeba odpowiadać na wszystkie pytania więc ja odpowiem na 2 :D

Niektórzy niestety myślą, że gdy urodzi się dziecko to do końca życia będą parą / małżeństwem. Jest to jak już wspomniałem "niektórych" rozwiązanie na związanie się do końca życia. Pozdrawiam!

zuuzkaa napisał:
Trcohe spędziłam czasu w dziale prawa rodzinnego... MYślę,że hydepark jest dobrm miejscem bo odpowiedzi mogą byc rożne :D

1. Po co się żenicie?

Najmocniej przepraszam, jeśli nie ten dział.

1.Twierdzę tak jak Emiro :D
2. Tak !
3. Tak wiem !
4. Biorąc pod uwagę 'zachowanie' 'zakochanego' na pierwszy rzut oka jest tak zaślepiony drugą połówką, że wątpię, aby myślał co będzie za x lat. Liczy się to co jest teraz..
5. Zabezpieczenie.

rubbermaid napisał:
dlatego kobiety mają mniejsze stopy... żeby miały bliżej do zlewu...

Nie. Dlatego mężczyźni maja większe stopy, aby szybciej doszli do zlewu :D

Ripper napisał:
Ja zamierzam zagłosować na rozsądnego, uczciwego i kompetentnego kandydata.

To Cie rozczaruję, takiego to nie ma O_o

cedwah napisał:
A dla kogo ta ankieta?

Pewnie dla własnego 'widzi mi się'. Poznania zdania i poglądów rożnych ludzi.

endorfinalna napisał:
To Cie rozczaruję, takiego to nie ma O_o
Zdaję sobie z tego sprawę. Ale będę nadal na niego czekał.
A tymczasem w niedzielę wybiorę się na piwko.

Ripper napisał:
Zdaję sobie z tego sprawę. Ale będę nadal na niego czekał.
A tymczasem w niedzielę wybiorę się na piwko.

Bardzo dobry wybór..
Chociaż zaraz mogę zostać zlinczowana, że powinno się głosować ! A ideałów nie ma..

Bardzo dobry wybór..
Chociaż zaraz mogę zostać zlinczowana, że powinno się głosować !
Czemu zlinczowana od razu ?;)
Ja również jestem zdania, że to indywidualny wybór każdego czy idzie glosować, czy nie. Jeśli ktoś "nie widzi" odpowiedniego kandydata, to brak głosu jest dobrym wyborem (IMHO).

pudica Właśnie tego samego jestem zdania .. No , ale nie wszyscy, chociaż wiadomo ile ludzi tyle zdań i poglądów..

W naszym kraju niestety panuje tradycja głosowania na nie "na kogoś", ale "przeciwko komuś".
"Muszę iść i zagłosować, bo jak nie pójdę, to wygra Iks. Nie podoba mi się w prawdzie Igrek, ale Iksa nie lubię jeszcze bardziej, więc zagłosuję na Igreka."
Potem taki Igrek wygrywa wybory i uważa, że wybrał go naród.

Ripper zgadzam się z Tobą. Przyznam , że ja też idę zagłosować właśnie dlatego żeby nie wygrał............ Wybieram mniejsze zło można powiedzieć.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót