Przedawnienie długu

• Autor wątku Autor wątku Majsi81
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Majsi81

Użytkownik
Odpowiedzi
36
Witam mam przedawniony dług w Providencie podniosłam zarzut przedawnienia przed rozprawą w Sądzie Rejonowym w mojej miejscowości otrzymałam pismo że sprawa została odwołana dostałam Postanowienie Sądu iż sprawa została umorzona Windykacja wycofała się . Dwa lata po tym dostałam pismo z Kancelarii Prawniczej z żądaniem spłaty długu .Proszę o informacje co w związku z tym mogę jeszcze zrobić.

Majsi81 napisał:
Witam mam przedawniony dług w Providencie podniosłam zarzut przedawnienia przed rozprawą w Sądzie Rejonowym w mojej miejscowości otrzymałam pismo że sprawa została odwołana dostałam Postanowienie Sądu iż sprawa została umorzona Windykacja wycofała się . Dwa lata po tym dostałam pismo z Kancelarii Prawniczej z żądaniem spłaty długu .Proszę o informacje co w związku z tym mogę jeszcze zrobić.
nic, zachować na pamiątkę lub spalić,

Ok :) spalę przy okazji ewentualnie oprawię w ramki na pamiątke swojej głupoty jednak zastanawia mnie czy w związku z tym pismem mogę spodziewać się Nakazu Zapłaty ewentualnie wizyty Komornika

Możesz się spodziewać nakazu zapłaty, po którym majestatycznie i spokojnie napiszesz sprzeciw z zarzutem przedawnienia. Weź sobie do tego jakiegoś prawnika to Ci to za koszty radośnie zrobi...

Majsi81 napisał:
ewentualnie wizyty Komornika
jak powód wycofał pozew to komornika nie będzie bo nie ma prawomocnego wyroku sądu,
Majsi81 napisał:
zastanawia mnie czy w związku z tym pismem mogę spodziewać się Nakazu Zapłaty
zawsze mogą złożyć nowy pozew to wtedy zgłosić zarzut przedawnienia na rozprawie,

Dziękuję za odpowiedz teraz tylko poczekam na ich ruch

Powrót