Przedawnienie, jakie pismo?

• Autor wątku Autor wątku julita7809
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
dodatkowo dodam iz firma windykacyjna do e-sadu pozew wniosla 1.12.2011 wiec zmiescili sie w czasie biorac pod uwage termin w jakim komornik zamknal sprawe

eewwaa1111 napisał:
Jeżeli egzekucja umorzona przez komornika w 2008 r była prowadzona na podstawie BTE to roszczenie jest przedawnione (trzy lata).
czy mozesz mi podac podstawe prawną do tego?? Bardzo bym prosil

Bedek napisał:
Tyle razy tłumaczyłem, iż nie można przerwać biegu przedawnienia - jeśli już zakończył swój bieg.
Witam.Panie Bedek Proszę o pomoc.Nie wiem jak mam zacząć od czego, jak mam się dowiedzieć kiedy należy te pismo o przedawnienie złożyć w sądzie?? od 6 lat nie mam z czego spłacać długów bankowych. I od 6 lat ani złotówka nie była spłacona.Nie odbieram pism,nie otwieram komornikom i jestem nie ściągalna.Mam kartki tylko z syg.akt czy wezwaniem do komornika.Proszę o pomoc.Dziękuję

edii111 napisał:
Nie odbieram pism,nie otwieram komornikom
Głupota. Skończy się źle.
edii111 napisał:
iedy należy te pismo o przedawnienie złożyć w sądzie??
Tu nic nie jest przedawnione.
prezesxx napisał:
dodatkowo dodam iz firma windykacyjna do e-sadu pozew wniosla 1.12.2011 wiec zmiescili sie w czasie biorac pod uwage termin w jakim komornik zamknal sprawe
Kiedy dokładnie zapadło postanowienie o umorzeniu egzekucji? Chodzi o to, czy 1.12.2011 r. minęło 3 lata, czy nie. Jeśli nie minęło, to dług nie jest przedawniony.

Jeden Grzeszczyk napisał:
Chodzi o to, czy 1.12.2011 r. minęło 3 lata, czy nie. Jeśli nie minęło, to dług nie jest przedawniony.
Zasadnicze pytanie - jaka była podstawa umorzenia?

Powrót