Przedawnienie karty-raz jeszcze

• Autor wątku Autor wątku mysza202
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mysza202

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, wiem że temat się powtarza ale mam problem, mój prawnik twierdzi że dług się nie przedawnił, ale po kolei. Umowa z bankiem jest z dnia 20.06.2006 r. w kwietniu 2011 bank uzyskał BTE pierwszy komornik lipiec 2011 , umorzenie w pażdzierniku 2012 w całości. Dług w styczniu 2014 kupiła firma windykacyjna nakaz zapłaty uzyskali w lutym 2014 i drugi komornik. Co teraz - będę wdzięczna za odpowiedź i z góry dziękuję.

mysza202 napisał:
w kwietniu 2011 bank uzyskał BTE pierwszy komornik lipiec 2011 , umorzenie w pażdzierniku 2012 w całości.
Dwa pytania:
- kiedy zapłaciłaś ostatni wyciąg
- jaka był podstawa umorzenia przez komornika w 10.2012?

Witam - pierwsze pytanie ostatnia wpłata była chyba jeszcze w 2010 niestety na mnie karta była wydana ale nie ja z niej korzystałam ale na pewno od maja 2010 nie było żadnych wpłat. Komornik umorzył na podstawie art. 824 & 1 pkt 3 kpc.Pozdrawiam

Zatem prawnik ma rację. Niech się skupi na dokumentacji pozwu.

Dziękuję za odpowiedź, to w takim razie kiedy nastąpi przedawnienie.

Jeśli obalisz nakaz zapłaty, a fundusz cofnie pozew - to automatycznie. Inaczej raczej nigdy, bowiem będą pilnować terminów.
Myślę że prawnik wie jak wygrać tę sprawę, o ile jest możliwa do wygrania. A jeśli nie wie, to... go zmień

Dziękuję za odpowiedź, a jak to jest w przypadku kredytu bankowego,Umowa z dnia listopad 2008 , komornik umorzył w maju 2012 , w maju 2015 dług kupił Kruk i cisza, nie ma nakazu zapłaty i żadnych wezwań.

Komornik prowadził na podstawie BTE z klauzulą? Na jakiej podstawie prawnej umorzył?

BTE był wystawiony we wrześniu 2011 r. a umorzył na podstawie art.,824 & 1

Powrót