przedawnienie po 10 latach z pkp

• Autor wątku Autor wątku irka30116
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

irka30116

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Ponaglenie - mandat - pkp - windykacja - warszawa - 2001
Witam Państwa,

bardzo byłam zaskoczona i zdziwiona gdy do moich drzwi dzisiaj zapukał windykator gdy nagle bez żadnych wcześniejszych pism, nakazów, wezwań czy ponagleń poinformował mnie ze mam dług z 2001 roku z 22 stycznia mandat za przejazd pkp i z 2001 roku z 20 listopada nakaz zapłaty wydany przez sad. Po 11 latach! żąda się ode mnie spłaty należności w wysokości ponad 400zł. Jestem w szoku. Sytuacji nie pamiętam ale przez te wszystkie lata nie otrzymywałam żadnych pism. co mam teraz zrobić? jak napisać ze moim zdaniem to sie już przedawniło. straszył mnie komornikiem i trzasnął drzwiami.
Proszę o pilną pomoc.

No to jak przyjdzie następnym razem, otwórz drzwi, powiedz magiczne słowo "PRZEDAWNIENIE" i sama rąbnij drzwiami :)

A czy kiedykolwiek komornik "ścigał" cię za ten dług, bo może okazać się że dług nie jest przedawniony. Widać że pojawiło się "PKP Presco" ci maja niezła bazę klientów.

Ostatnia edycja:
Nie nigdy nie miałam komornika za ten dług wogóle pierwszy raz o nim usłyszałam wczoraj bo jak już pisałam nigdy nawet nie dostałam zadnego pisma z tego tytułu . A ta firma windykacyjna to adimo egze sp. Z. O.o

pozwólcie,że się dołączę do tego wątku-ponieważ na mój nikt nie odpowiada :roll:
mam taki sam przypadek,po prawie 10latach,otrzymałam ponaglenie od Biura Windykacji Przejazdów Kolejowych,rzekome 2mandaty(nic nie pamiętam,jeden coś mi świta),ponoć był wyrok Sądu ale dziwi mnie to,że od 2002r.nie skierowali sprawy do komornika.Maja ponoć wyrok,najprostszą drogą było by udanie się do komornika i ściągnięcie długu.A tu nie!Mają wyrok i zajmuje się tym b.windykacji kolejowych,żaden KRUK itp.-nic nie rozumiem.W międzyczasie pracowałam,miałam zwroty z podatku i nic.Mieli możliwość wejścia mi na wypłatę.Najgorsze jest to,że znowu nie mam dochodu,jestem bezrobotna bez prawa do zasiłku i nie mam kasy aby zapłacić prawie 1000zł

Dowiedz się o sygnaturę sprawy udaj się do SR i to sprawdź, jeśli to lipa, to zgłoszenie na policję za próbę wyłudzenia.

Powrót