G
gora623
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
W 2005 r. bank za pośrednictwem komornika wyegzekwował ode mnie należności z tytułu nie spłacania karty kredytowej geant. Sprawę uznałem za zamkniętą. Kilka tygodni temu dowiedziałem się (z własnej inicjatywy poprzez ZBP) że na moim koncie widnieją niespłacone należności. Bank wyjaśnił mi że są to "nieuregulowane odsetki umowne i karne, na które Sąd nie nadał klauzuli
wykonalności w postępowaniu opartym o Bankowy Tytuł Egzekucyjny", i są one bezwzględnie jemu należne. Bank do tej pory w żaden sposób nie dochodził tych należności, ale nie zgodził się na ich umorzenie tylko na rozłożenie na dogodne raty. Moje pytanie brzmi czy te należności nie podlegają przedawnieniu? Proszę o fachowe wsparcie.
wykonalności w postępowaniu opartym o Bankowy Tytuł Egzekucyjny", i są one bezwzględnie jemu należne. Bank do tej pory w żaden sposób nie dochodził tych należności, ale nie zgodził się na ich umorzenie tylko na rozłożenie na dogodne raty. Moje pytanie brzmi czy te należności nie podlegają przedawnieniu? Proszę o fachowe wsparcie.