Przedawnienie sprawa Plus mix

• Autor wątku Autor wątku Morenka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
To jest list polecony , dostałam go dzisiaj... co nie zmienia faktu,że mój dług jest przedawniony jak chcą niech mnie pozwą :-) będę się odwoływać tylko nie wiem co teraz pisac do nich? ze jak wnosa sprawe do sadu to sie odwołam i podniose zarzuc przedawnienia czy nic nie robic czekac na info ze zostałam pozwana i wtedy da sądu pisać? :-) Dziekuje za odzew :-)

Czy wysłała Pani do nich pismo o uchyleniu się od zapłaty za względu na przedawnienie roszczenia ?

Tak wysłałam poleconym mam potwierdzenie, potem molestowali i nekali mnie smsami, głuchymi telefonami, nie dyskutowałam z nimi i dzis dostałam poleconym przedprocesowe wezwanie do zapłaty i ni ewiem czy do nich pisać czy czekać ?

Już Pani napisała do nich, nic nie robić czekać. I się nie denerwować jak coś przyjdzie pisać na forum. Koledzy i koleżanki pomogą :)

witam ja mam podobną sprawę przebywałem za granicą i nie mogłem odebrać listu z sądu i wczoraj dostałem list polecony od komornika o wszczęciu egzekucji. pytanie mam czy nie za pózno na odwołanie się ze względu na przedawnienie zobowiązania?
dziękuję pozdrawiam

Niestety nadal Justitia dręczy mnie o ten przeterminowany dług.Oczywiście sprawy do sądu nie wniosą bo ją podniosę , sąd przyzna mi racje a oni będą mieli koszty.Przysłali mi dziś pismo , w którym informuja ,że jak nie zapłacę to oni dadza ogoszenie w prasie , internecie i innych środkach masowego przekazu pt Publiczna oferta sprzedazy długu o treści moje imię nazwisko, miejsce zamieszkania , kwota , wierzyciel.Czy mają prawo tak zrobić???

na internetowej giełdzie się skończy. na ogloszenia prasowe szkoda inwestować bo tylko w koszty pójdą

Morenka napisał:
Niestety nadal Justitia dręczy mnie o ten przeterminowany dług.Oczywiście sprawy do sądu nie wniosą bo ją podniosę , sąd przyzna mi racje a oni będą mieli koszty.Przysłali mi dziś pismo , w którym informuja ,że jak nie zapłacę to oni dadza ogoszenie w prasie , internecie i innych środkach masowego przekazu pt Publiczna oferta sprzedazy długu o treści moje imię nazwisko, miejsce zamieszkania , kwota , wierzyciel.Czy mają prawo tak zrobić???

Przeczytaj to co w linkach w tym poście napisałem - potraktuj ich nękaniem i złóż wniosek na policję /załącz pismo w którym odmówiłaś spłaty z 2012 roku do którego najprawdopodobniej się nie ustosunkowali/

http://forumprawne.org/windykacja/4...lowal-moj-dlug-firmie-raport-z-koszalina.html

Co do umieszczenia danych mogą ale niepełne tzn Imię nazwisko i niepełny adres - tylko pod warunkiem, że bedą dług chcieli sprzedać tzw oferta handlowa

Ostatnia edycja:
Powrót