Przedawnienie

• Autor wątku Autor wątku marek23107
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
M

marek23107

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam mam pewien problem kiedyś troche szalałem i nabrałem kredytu,to były lata 2004-2005 ale od 2007-2009 miałem sprawy u komornika i wszystko spłaciłem,tak myślałem .Ale kila dni temu dostałem wiadomość od firmy windykacyjnej że mam do oddania 13.000zł.,bo w 2005 wziełem 4000zł,tylko dla czego przez tyle lat sie nikt nie odzywał,jak bym wiedział prędzej to bym to zapłacił jak inne sprawy,a tu 7 lat mineło i tyle kasy do odania.Czy jest szansa na to że mineło przedawnienie?Czy moge cos z tym zrobić że tyle lat nikt się zemną nie kontaktował?A teraz chcą tyle pieniędzy.
Prosze o pomoc każdego kto wie coś sensownego co mi może pomóc.
Marek.

Sprawa przedawniona o ile nie bylo wczesniej jakies wyroku sadowego.
Wazne bys z nimi nie wchodzil w dyskusje i przyznawal sie do dlugu.

Gdyby skierowali sprawe do sadu to wtedy dopiero wnosisz zarzut przedawnienia.

To nie stety nie takie proste,bo w tej windykacji są takie hamy,że wogule nic nie chcą się doadać.bo oni nic nie muszą tak mi powiedzieli.Ale pamiętam że mówili że sprawa była już niby u komornika,ale jak to możliwe że wruciła do nich? No i jak wspominałem miałem kilka spraw u komornika i je popłaciłem,bo miałem kontakt z komornikiem,a co tą sprawe by sobie komornik odpuścił i nie nalegał na oddanie?Wszystkom jest takie pogmatwane.Jak moge sprawdzić czy tą sprawe miał komornik?

Im wiecej z nimi gadasz tym bardziej prawdopodobne, ze cie tak zakreca, ze dojdzie do uznania dlugu a wtedy przedawnienie nic ci nie da.

Nie baw sie w zadne kontakty telefoniczne itd i czekaj cierpliwie na pisma.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót