przedawnienie

• Autor wątku Autor wątku goska2618
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

goska2618

Użytkownik
Odpowiedzi
55
Witam..Mam taką sprawę,w 2006 roku podobno wziełam pożyczke w providencie .po dziewięciu latach przysłali mi pismo z windykacji,a wcześniej kompletnie nic.ja sobie tego nie przypominam.co mam zrobić bo nie bede płacić za coś czego nie brałam.czy ten dług nie jest juz czasem przedawniony?

Bo nie mam czasu ani możliwości latania po urzędach i sądach mając pod opieka niepelnosprawne dziecko i matke z Alzheimerem.

Bo nie mam czasu ani możliwości latania po urzędach i sądach mając pod opieka niepelnosprawne dziecko i matke z Alzheimerem.

Ultimo? Pisemka od nich ignoruj. Za to odbieraj polecone i jak będzie ten właściwy z sądu (uwaga - od jakiegos czasu pozywają wszystkich po kolei jak leci) - to wtedy trzeba odpowiednio zareagować.

Chcą mi wysłać polecony z podpisaną niby przeze mnie umową.tak z ultimo.

To niech wysyłają. Niczego to w sprawie na razie nie zmieni. Kopię umowy obejrzysz i albo sobie przypomnisz że jednak podpisywałaś, albo upewnisz się że to nie ty.
Jeśli to nie ty - to zadzwonisz im z informacją iż to nie twój podpis. Wtedy to ich problem w sądzie będzie. Jeśli to ty - czekasz na przesyłkę z sądu. Wtedy tutaj otrzymasz pomoc, sprawa jest prościutka i dla ciebie wygrana :)

Powrót