Przedawnienie

• Autor wątku Autor wątku blondi285
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

blondi285

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Dzień dobry. Kiedy miałam 18 lat wziełam pożyczke konsolidacyjną w wysokości 12tyś. zł. Spłacałam ja ale po utracie pracy nie dałam rady. Pozyczka trafiła do sadu i dostałam odsetki karne spłacam ja już 7 lat. Ta pozyczka to egzekucja. I zabijaja mnie same odsetki 220 zł miesiecznie. Teraz mam 29 lat. Pożyczke mam już 10 lat. Czy moge starać sie o przedawnienie pożyczki? Czy dług wróci do mnie albo przejmnie je moje dziecko? Co mam robić??? :(

mało danych aby coś powiedzieć,

To co mam robić od 10 lat spłacam pożyczke w której zostało mi jeszcze 10 tyś zł. Bank ma wysokie odsetki egzekucyjne i nie chce sie dogadać. O co chodzi z tym przedawnieniem? Czy mnie to obejmuje?

Mam dalej spłacać? Co moge zrobić w tym kierunku?

kiedy została zawarta umowa?
kiedy bank wypowiedział umowę?
czy bank wystawił bankowy tytuł egzekucyjny (BTE) z jaką datą?
kiedy nadano klauzulę wykonalności dla tego bte?
kiedy komornik wszczął egzekucje?
czy prowadzona jest egzekucja komornicza do dnia dzisiejszego?

to tak na wstępie,

Pozyczka była wzieta w banku w SKOK KOPERNIK w 2007. Wypowiedział umowe w 2009. Komornika miałam ale już nie mam.(zrezygnował bo nie miał z czego ściagać) mam odsetki bankowe. o BTE nic nie znalazłam. Teraz dług przeszedł do banku BANK PEKAO

Bank PEKAO przejął aktywa SKOK Kopernik.
Z tego co widzę to pracowicie płaci bankowi niewypowiedziany kredyt.

Postępowania sądowego w sprawie przeniesienia do innego banku nie było. Tylko mnie listownie poinformowali że mój dług jest teraz w Banku Pekao

digiton napisał:
Bank PEKAO przejął aktywa SKOK Kopernik.
Z tego co widzę to pracowicie płaci bankowi niewypowiedziany kredyt.

Czyli o co chodzi??????/

O to chodzi że Twój dawny SKOK to terez PEKAO (w bardzo dużym uproszczeniu)
Możesz wyjaśnić dlaczego spłacasz ten kredyt? Zawarłaś ugodę, czy jak? Skoro był wypowiedziany w 2009 i był komornik?

Tak spłacam go bo był komornik a potem to umorzył i bank wysłał mi wierzycieli do domu miałam dość strachu i dogadałam sie że bede spłacać miesiecznie po 250 zł. Ale same odsetki mam 220 zł miesiecznie, bo to egzekucja sadowa. Pożyczke w takim tępie będe spłacać do 60 roku życia....Ale nie mam więcej żeby wpłacać i mam już dość bo to trwa od 10 lat!!!! I nie wiem co mam zrobić w tym kierunku...Błagam doradzcie coś...

Bank nie chce sie dogadać żeby obniżyć mi te odsetki karne....

Kiedy została umorzona ostatnia egzekucja ?

Powrót