Z
ZptZpt
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 17
Dzień dobry.
Mam zapytanie odnośnie wpisów długów do baz typu KRD , BIG itp.
Mam w pewnej firmie 2 wierzytelności. Obecnie obie przedawnione.
Jeden jest wpisany do KRD i BIG Infomonitor. Dług pochodzi z karty kredytowej roku 2010 , obecnie jest przedawniony ale w roku 2016/2017 kiedy wpisywali przedawniony nie był.
Natomiast mam pytanie co do drugiego długu. Jest to dlug z 2001-2002 roku, przedawniony juz bardzo dawno temu.
Nigdy nie byl wpisany do żadnych baz typu KRD. Kiedy kilka razy prosiłem firmę o jakieś dokumenty do tego długo nigdy nic mi nie przysłali.
Ale w ich panelu firmowym ten dług jest widoczny.
I teraz moje pytanie czy taki dlug mozna jeszcze teraz wpisac do BIG SA albo BIG infomonitor.
Mam zawrzec ugode co do tego pierwszego dlugu aby wykreslili mnie z baz.
No ale czy podstepnie po wplacie nie wpisza tego bardzo starego dlugu do BIG.
Wiem ze BIG usuwa wpisy z automatu po 3 latach jesli nie ma zadnej aktualizaci odsetkowej lub po 10 latach od wpisu dlug.
Ale nigdzie nie moge znalezc informacji czy do baz typu BIG mozna wpisywac tak stary przedawniony dlug.
Bede wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie
Mam zapytanie odnośnie wpisów długów do baz typu KRD , BIG itp.
Mam w pewnej firmie 2 wierzytelności. Obecnie obie przedawnione.
Jeden jest wpisany do KRD i BIG Infomonitor. Dług pochodzi z karty kredytowej roku 2010 , obecnie jest przedawniony ale w roku 2016/2017 kiedy wpisywali przedawniony nie był.
Natomiast mam pytanie co do drugiego długu. Jest to dlug z 2001-2002 roku, przedawniony juz bardzo dawno temu.
Nigdy nie byl wpisany do żadnych baz typu KRD. Kiedy kilka razy prosiłem firmę o jakieś dokumenty do tego długo nigdy nic mi nie przysłali.
Ale w ich panelu firmowym ten dług jest widoczny.
I teraz moje pytanie czy taki dlug mozna jeszcze teraz wpisac do BIG SA albo BIG infomonitor.
Mam zawrzec ugode co do tego pierwszego dlugu aby wykreslili mnie z baz.
No ale czy podstepnie po wplacie nie wpisza tego bardzo starego dlugu do BIG.
Wiem ze BIG usuwa wpisy z automatu po 3 latach jesli nie ma zadnej aktualizaci odsetkowej lub po 10 latach od wpisu dlug.
Ale nigdzie nie moge znalezc informacji czy do baz typu BIG mozna wpisywac tak stary przedawniony dlug.
Bede wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie
Ostatnia edycja: