przedawniony dług

• Autor wątku Autor wątku pawelttt
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawelttt

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam moja sprawa wygląda tak.Firma play w 2007 roku nałożyła na mnie kare z którą się nie zgadzałem i nie zapłaciłem jej.telefonia miała skserowany mój dowód osobisty ze starym adresem ale doniosłem im aktualny adres zam. Play sprzedał dług firmie windykacyjnej.Miesiąc temu komornik zajął mi 40% pensji.Wyrok sądu jest ze stycznia 2011r. i się uprawomocnił.Mam pytanie czy mogę w jakiś sposób zaskarżyć ww wyrok ponieważ wszystkie pisma szły na stary adres i nie były przeze mnie odebrane bo nie miałem o nich pojęcia.Poza tym dług jest przedawniony.Czy jest możliwość przeniesienia sprawy do innego miasta(ja mieszkam w bydgoszczy a sąd jest z Lublina)?

Okres przedawnienia to 10 lat, a dla roszczeń związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej – trzy lata (art. 118 K.c.).

pawelttt napisał:
Witam moja sprawa wygląda tak.Firma play w 2007 roku nałożyła na mnie kare z którą się nie zgadzałem i nie zapłaciłem jej.telefonia miała skserowany mój dowód osobisty ze starym adresem ale doniosłem im aktualny adres zam. Play sprzedał dług firmie windykacyjnej.Miesiąc temu komornik zajął mi 40% pensji.Wyrok sądu jest ze stycznia 2011r. i się uprawomocnił.Mam pytanie czy mogę w jakiś sposób zaskarżyć ww wyrok ponieważ wszystkie pisma szły na stary adres i nie były przeze mnie odebrane bo nie miałem o nich pojęcia.Poza tym dług jest przedawniony.Czy jest możliwość przeniesienia sprawy do innego miasta(ja mieszkam w bydgoszczy a sąd jest z Lublina)?

Poszukaj postów w tym temacie są miliony.

nie mogę znaleść żądnego postu odnośnie zaskarżenia prawomocnego wyroku.Czy mam jakąś szanse na podważenie prawomocnego wyroku.pomocy.

Miesiąc temu komornik zajął mi 40% pensji
Jak się domyśłam, również miesiąc temu dowiedziałeś się, że przeciw Tobie został wydany nakaz zapłaty ?

dokładnie 10.09.2011 jak mi komornik zajął mi pensje.Tak o niczym nie wiedziałem żadne pismo do mnie nie doszło wszystkie nakazy z firmy windykacyjnej sadu i komornika szły na stary adres.

Powrót