Przedegzekucyjne wezwanie do zapłaty...

• Autor wątku Autor wątku malaga04325
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dziękuje za radę.. byłem wczoraj u prawnika. pewnie tak zrobi. powiedział, nawet nie potrzebuje tych kwitków z tpsa , bo sprawa jest przedawniona. Mimo wszystko z konta księgowa musi mi zdjąć 1500zl... a święta tuż...

mam pytanie.... jest jakiś sposób aby księgowa nie zablokowała tych pieniędzy i wysłała je przy kolejnej pensji. gdybym zyskał miesiąc na czasie, to może prawnik zdążył by z zatrzymaniem całej tej procedury. Co księgowość może zrobić zgodnie z prawem aby to "przetrzymać choćby 10 dni.....po 25/12/2011r jak już wyjdą pensje w mojej firmie ??

Witam Wszystkich.
Mam bardzo podobny kłopot. Mianowicie:
Wczoraj otrzymałem listem zwykłym przedegzekucyjne wezwanie do zapłaty od kancelarii prawnej NAVILEX z Wrocławia. Informują mnie że działają w imieniu Best i Niestadaryzowany Sekuratyzacyjny Fundusz Inwestycyjny Zamknięty, oraz że w dniu 22.10.2012 wierzyciel uzyskał nakaz zapłaty o sygnaturze
Nc-e 1729530/12 w którym zasądzony został na jego rzecz obowiązek zapłaty przez stronę pozwaną kwoty 3844,48zł wraz z nałożonymi odsetkami w terminie14 dni.
Nadmieniam że data na wezwaniu jest 26.10.2012. W moim adresie brakuje nr domu i mieszkania. Żadnych pism poleconych z Sądu, od tej kancelarii, ani od Besta nie otrzymywałem. Przypominam sobie tylko że chyba ponad 10 lat temu miałem coś wspólnego z firmą Best ale co i ile pieniędzy to nie jestem w stanie powiedziec.
Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie bo nie wiem od czego wogóle mam zacząć. Czy mam dzwonić do NAVILEXu, czy udać się do Sądu czy czekać na pismo od komornika. Kancelaria jest z Wrocławia a ja mieszkam w Rozewiu, pomorskie. Dziękuję...

kolego.. sprawa prosta.. leć do prawnika i niech on tym się zajmie... ta firma bazuje właśnie na nie wiedzy i kruczkach prawnych... mnie po 3 miesiacach udało sie odzyskać pieniądze wraz z odsetkami... oni działaja niby z prawem.... ja się nie znam.... ale na prawnika nie żałuj... na pewno sprawa jest przedawniona itd....

kubala69, dziękuję za radę ale twoja sprawa wyglądała troszeczkę inaczej. Ja zdaję sobie sprawę z tego że mogę mieć jednak u nich jakieś zadłużenie, ale sprawa napewno jest przedawniona i mogę napewno wnieść o przedawnienie sprawy. Nie wiem tylko od czego mam zacząć walkę z nimi, a na prawnika zabardzo mnie teraz nie stać:( (kłopoty zdrowotne córki). Ale i tak dziękuję za zainteresowanie...

Ostatnia edycja:
no u mnie sytuacja byle b. podobna.. tam tez byly jakies dlugi.. niby 500 - 700 zl ..a urosly do duzo wiekszych kwot... ale ni musialem nic przedstawiac i udowadniac... oparlo sie wszystko o przedawnienie... i prawnik nie wezmie wiecej jak 200 zl.. a najlepiej idz do radcy prawnego.. oni za 50-100 zl.. CI NAPRAWDE POMOGA

Powrót