przedmiot kupiony na allegro/pomocy !pilne !!

• Autor wątku Autor wątku tomecki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomecki

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Hej jestem tu nowy nie wiem czy we wlasciwym miejscu pisze ale prosze o pomoc !!!
oto jak sprawa wyglada

kupilem na allegro "plany budowy szayowozu" (takiego pojazdu)
Oto opis aukcji

[cytat:jg1qsdi9]Witam.

Do sprzedania wspaniałe plany szayowozu, ruraka, rurowca (nazwij to jak chcesz)

Zapewniam swoim autorytetem, że plany są w 100% dokładne i pewne, są wymiary każdej pojedynczej rurki, rureczki itp. Plany oparte są na montażu części z małego fiata, które są łatwo dostępne i tanie.

Do wyboru są plany szayowozu jednoosobowego i dwuosobowego, więc masz wybór.

Decydując się na zakup moich planów trafiasz w dziesiątkę, mam dużą liczbę zadowolonych klientów, którzy już stworzyli swoje maszyny i pomykają po lasach oraz bezdrożach. Spójż na moje komentarze, chociaż to nie wszystkie.

Takie buggy można zbudować naprawdę tanim kosztem, swojego rurowca pospawałem za uwaga 400zł, Ty również możesz zmieścić się w tej kwocie

Pojazd poskładany z części fiata 126p ma doskonałe prowadzenie, moc silnika w zupełności wystarcza extremalną jazdę, ma dobry zryw i przyśpieszenie, gdyż przy wadze 200kg rozpędza się <10s do 100km/h

Szczerze polecam

Cena kup teraz 5zł

Więcej info pod KrzysztofSS@op.pl lub gg 8104977 [/cytat:jg1qsdi9]

Jak widac wyzej na aukcji gosciu nic nie napisał ze jest autorem tych wymiarów ani ze nie mozna ich uzywac do celów wlasnych .

więc te plany wkleilem na moja strone

czy zlamalem jego prawa autorskie albo cos takiego
czy on musi jakazac jakis papierek na to ze jest jednym autorem tego ????
prosze o szybka odpowiedz

"Zapewniam swoim autorytetem" - to jest dobre :lol:
Powinien napisać coś o prawach autorskich, czyj jest ich właścicielem, a może sam je łamie? Tak czy owak Tomecki możesz być oskarżony (w sensie potocznym tego słowa, nie przed sąd) o łamanie praw autorskich publikując te plany czy co tam jest. Czy przez tego sprzedawcę czy może prawdziwego właściciela praw majątkowych - dla Ciebie to chyba bez znaczenia?

chce dostac prosta odpowiedz czy lamie prawa czy nie łamie praw umneszczajac to na swojej stronie skoro w aukcji nic nie pisalo o prawach autorskich

Prosta odpowiedź: łamiesz. Uzasadnienie nie jest Ci potrzebne, jak rozumiem...

Nie musi nic pisac o prawach autorskich, ważne że Pan nie jest ich autorem, więc bez zgody nie można udostępniać, poza użytkiem własnym.
Isnieje domniemanie, że on jest ich autorem, co można też zuważyć patrząc na opis "Decydując się na zakup moich planów", oczywiscie później to domniemanie można obalić, ale to i tak nie zmienia faktu, że Pan autorem nie zostanie.

Powrót