M
marvel007
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 39
Witam. Mam sprawę jak dla mnie dość poważną - wiem że było kilka takich tematów ale ten jest dość oryginalny. Otóż niedawno zauważyłem na allegro aukcję z kontem do gry internetowej. Postanowiłem je kupić. Kilka osób przebijało się z ofertami lecz 2 dni przed aukcją to ja byłem liderem. Ostatni dzień przed aukcją ktoś mnie przebił i około 5h przed zakończeniem licytacji się odwołał od złożenia oferty, przez co ja znów wskoczyłem na miejsce lidera. Aukcja zakończyła się lecz kilka dni temu zdałem sobie sprawę z tego, że nie chcę kupić tego przedmiotu. Ale o odwołaniu oferty poprzedniego lidera nic nie wiedziałem i tutaj moje pytanie - czy muszę kupić teraz to konto? Jeszcze się nie kontaktowałem ze sprzedawcą, ponieważ nie podał żadnego nr. gg, telefonu czy emaila. Musiałem sobie sam wyszukać i cudem znalazłem numer telefonu. Zauważyłem iż ten sprzedawca ma już jednego negatywa - więc zważając na to nie chciałbym być oszukanym, tym bardziej, że razem z kolegą ujrzeliśmy, że to konto to zwykła "ściema" i nie należy go kupować(poprzedni negatyw również tego dotyczył). Nadmieniam iż aukcja się zakończyła i to ja ją wygrałem, lecz tego przedmiotu nie chcę. Z tego co czytałem tutaj w innych postach - sprzedawca może odwołać moją ofertę i wystawić jeszcze raz przedmiot. Nawet chyba doczytałem, iż mogę dostać negatywa i upomnienie od społeczności allegro! Więc jeszcze raz pytam - czy muszę kupić to konto? A może poprzedni delikwent, który odwołał swoją ofertę 5h przed zakończeniem powinien dogadać się ze sprzedawcą? I jeszcze pytanie - czy może mnie sprzedawca podać gdzieś do sądu, na prokuraturę czy policję? Można to jakoś ulgowo załatwić ze sprzedawcą? A jeśli nie, to co powinienem zrobić? Nie jestem doświadczony w tych sprawach i prosiłbym o jakieś rady co mogę w tej sprawie uczynić! Pozdrawiam i dziękuję!