Przedmiot za złotówkę, allegro

• Autor wątku Autor wątku sto550
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sto550

Użytkownik
Odpowiedzi
152
Witam, jak wiadomo była już masa takich tematów, ale każdy opisuje inne okoliczności dlatego postanowiłem założyć nowy wątek. Otóż, dnia dzisiejszego przez przypadek trafiłem na sprzedającego który sprzedawał wirtualne pieniądze. Cena wynosiła 1zł a do kupienia było możliwych 20 sztuk które po krótkim zastanowieniu się wykupiłem. Normalnie, cena za taką 'rzecz' wynosi około 8-9-10zł. W aukcji nie ma nic szczególnego, dosłownie 3 zdania; opis przedmiotu, adres kontaktowy i numer konta bankowego.

Jak prawo widzi tą sytuację i jak duże szanse mam aby otrzymać ten przedmiot?

Naprawdę proszę o pomoc... Po krótkiej rozmowie ze sprzedajacym wnioskuję i oznajmiam iż ten zachowuje się normalnie. Boję się jednak, że gdy dojdzie do przekazania pieniędzy zacznie się jakoś wykręcać. Proszę zatem o jakąś odpowiedź.

skoro pieniądze są wirtualne ciężko ci będzie udowodnić w przypadku ewentualnej sprawy sądowej ,że jeszcze ci ich nie przekazał w danej grze..:)

Dlatego rozmawiałem ze sprzedającym i zgodził się aby przekazanie odbyło się 'osobiście' w grze, tzn. z rąk do rąk. Dodatkowo wszystko będę nagrywał aby mieć wszystkie dowody w razie gdyby coś poszło nie tak. Chodzi mi jednak o to, czy mam w ogóle postawy rządać tego przedmiotu, jak wiemy jeśli ktoś wystawi samochód za 100zł zamiast za 10000zł to kupujący ma marne szanse aby go kupić bo sprzedający popełnił oczywisty błąd. W moim przypadku różnica nie jest aż taka duża i dodatkowo zachowanie sprzedającego w rozmowie na GG w ogóle nie wskazuje na to, ażeby on się pomylił.

Powrót