przedsądowe wezwanie do zapłaty

• Autor wątku Autor wątku ewelinakijek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ewelinakijek

Użytkownik
Odpowiedzi
359
witam w dniu dzisiejszym otrzymałam przedsądowe wezwanie do zapłaty z firmy EGB INVESTMENTS do jakiejś wierzytelności z 23.12.2004r. Nie wiem co to jest i chyba muszę tam zadzwonić ale mam takie pytanie czy to czasami nie jest już przeterminowane? Do tej pory nigdy nie dostałam żadnej korespondencji z tej firmy? Czy w ogóle muszę jakoś ustosunkować się do tego pisma?Bardzo proszę o pomoc

Ostatnia edycja:
ewelinakijek napisał:
witam w dniu dzisiejszym otrzymałam przedsądowe wezwanie do zapłaty z firmy EGB INVESTMENTS do jakiejś wierzytelności z 23.12.2004r. Nie wiem co to jest i chyba muszę tam zadzwonić ale mam takie pytanie czy to czasami nie jest już przeterminowane? Do tej pory nigdy nie dostałam żadnej korespondencji z tej firmy? Czy w ogóle muszę jakoś ustosunkować się do tego pisma?Bardzo proszę o pomoc

witam ponownie właśnie zadzwoniłam tam i wiem ze jest to dług za oc samochodu umowa z dnia 20.12.2003r pan windykator stwierdził że mam czas do 14.09 aby go spłacić albo sprawa idzie do sądu a ja naprawdę teraz nie mam pieniędzy co robić?

poczytaj temat podpięty dotyczące PRESCO. Tam znajdziesz informacje o tym jak załatwić sprawę, sciągalność roszczenia jest przedawniona ale jeśli sprawa trafi do sądu musisz Ty podnieść to jako zarzut - przedawnienie,

dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie jeśli sprawa trafi do sądu czy ja będę poinformowana o wszczęciu postępowania czy będę miała możliwość brać udział w sprawie?

W zdecydowanej wiekszości FW składaja pozwy o zapłatę w e-sadzie w Lublinie. Otrzymasz pozew wraz z nakazem zapłaty. W ciagu 14 dni od otrzymania masz prawo wnieść sprzeciw na formularzu urzedowym lub formie pisemnej z zachowaniem elementów pisma procesowego.

amadia66 dziękuję za wyczerpującą odpowiedź pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

Powrót