przedsądowe wezwanie

• Autor wątku Autor wątku bebus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bebus

Witam! Mam pytanie. Bo miałam zaległosc ,a raczej zadłuzenie za sprzęt i nie płacilam przez pół roku. Potem zaczełam płacic za sprzet i wysylałam do firmy o rozlozenie zadlużenia w ratach a zadłuzenie wynosiło 1,900zł ale firma sie nie zgadzała zabrali mi sprzet i dali mi na licytacje jego po kilku miesiacach dowiedziałam sie,ze został sprzedany za mała sume a dalsze kosztyt mialam zaplacic wiec placilam po 100 lub po 250 zł w ratach ale oni dalej sie nie zgadzali zebym płaciła w systemie ratalnym. Mam rente rodzinna po ojcu. Która wynosi 458zł. I wczoraj dostalam list z firmy wezwanie przedsądowe ze mam zaplacic wszystko w ciagu 7 dni ,ale naprawde nie mam jak i z czego zapłacic,ucze sie zaocznie. I moje pytanie brzmi czy może mi wejsc komornik i czy mam dalej placic tak jak powyzej pisalam. Bo niewiem sama co mam zrobic. Pomozcie!! Z gory bardzo Dziekuje za odpowiedzi.

Przedsądowe wezwanie do zapłaty nie oznacza, że sprawa zostanie zgłoszona do sądu. Może być to tak zwany "straszak" aby zmusić dłużnika do szybkiej spłaty. Możesz płacic tak jak dotychczas i nie powinny wystąpić poważne komplikacje, tymbardziej, że przy tak małej rencie zajęcie całości lub części ręty wydaje mi się, że jest wręcz nie możliwe

Aha to dziekuje bardzo. Wiec co mam zrobic wysloac do tej firmy dowody wpłat czy nie i placic tak jak dotychczas?

Powrót