Przejazd kolejowy

• Autor wątku Autor wątku ossi1234
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

ossi1234

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
wczoraj zostałem ukarany za to że przejechałem przez przejazd kolejowy w momencie gdy migały juz czerwone swiatła a zapory nie zaczęły się opuszczać ( mrugające światła nie były widoczne). funkcjonariusz straży granicznej wystawił mi mandat kredytowany na kwotę 300zł. otrzymałem blankiet A B i C. Na blankiecie A są moje wszystkie dane, opis wykroczenia nr słuzbowy osoby wystawiajacej i podpis funkcjonariusza-nie jest to czytelny podpis. czy jest jaka kolwiek szansa by chodz w pewnym stopniu zmniejszyc wymiar kary?? prawo jazdy mam przez 4 lata i do tej pory nie przytrafiła mi sie taka sytuacja, proszę o pomoc, Pozdrawiam

Wyrażenie zgody na ukaranie mandatem jest równoznaczne z przyznaniem się do zawinienia przedmiotowego wykroczenia. Należało więc odmówić przyjęcia mandatu, wówczas może byłaby szansa w sądzie grodzkim.

diogenel napisał:
Wyrażenie zgody na ukaranie mandatem jest równoznaczne z przyznaniem się do zawinienia przedmiotowego wykroczenia. Należało więc odmówić przyjęcia mandatu, wówczas może byłaby szansa w sądzie grodzkim.

czyli nic nie da się zrobić??

Uważam, że w tej sytuacji sprawa jest przesądzona. To doświadczenie na przyszłość.

Mozna zlozyc ewentualnie wniosek o rozlozenie grzywny na raty.

Powrót