'Przekret' z kamerkami

• Autor wątku Autor wątku dlugopis
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dlugopis

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Na poczatku chcialbym powiedzieć, że wiem, że to co zrobiłem jest głupie.

W piątek zastanawiałem się, czy ludzie są na tyle głupi, żeby wpłacić komuś pieniądze na konto byleby zobaczyć tego kogoś nago.

Wszedłem na odpowiednią stronę z kamerkami i puściłem jakiś filmik z dziewczyną. Zgłosiła się pewna osoba z Zachodu i zaproponowała kilkadziesiąt euro. Podałem iban i rzekomo zostały na to konto wpłacone pieniądze. Byłem szczerze mówiąc w szoku. Osoba ta nie chciała ode mnie żadnego potwierdzenia, że osoba w kamerce to ja.

Oczywiście, rozłączyłem się. Mężczyzna ten teraz ciągle domaga się ode mnie show, którego oczywiście - nawet jakbym chciał - zrobić nie mogę. Staram mu się wytłumaczyć, że oddam mu te pieniądze w poniedziałek, jeśli zobaczę je na koncie. Ale on nie chce pieniędzy, chce show. Mówi, że pójdzie na policję.

Czy grożą mi jakieś konsekwencje? Podkreślam jeszcze raz - wiem, że to było głupie. Nie robiłem tego w celach zarobkowych, nie zależy mi na tych pieniądzach.

Dziękuję za odpowiedzi.

a więc ustalmy fakty....

czyli wiedząc ,że nie będziesz w stanie wywiązać się z umowy, podszywając się pod kobietę, zawarłeś ,że o ile otrzymasz przekaz pieniężny zrobisz (jako kobieta) via kamerka "show" dla wpłacającego...? -to oszustwo -art. 286 &1 KK

Tak, masz rację. Jednak jak na razie nie dostałem żadnych pieniędzy...

witam, czytam ten temat,i zastanawia mnie taka sprawa, czy jesli rodzice przylapali by swoja 16 letnia corke na ogladaniu takiego show, i uparli sie na mezczyzne ktorego ogladala, to czy takiemu facetowi cos grozi ze strony prawnej???

praktyk, to ciekawe, a co konkretnie??

Powrót