Przekroczenie prędkości

• Autor wątku Autor wątku domzi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

domzi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam,

Kilka tygodni temu przekroczyłem prędkość o 46 km ha (146 na 100) i dzisiaj dostałem pismo informacyjne ze wskazaniem kierującego.

Mam pytanie co robić?
Czy mam nic nie robić, przyznać się do winy, nie przyznawać się do winy czy zmienić tablice rejetracyjne i nie przyznawać się do winy? (mandat będzie na mniej więcej 850-1200 zł,a nowe tablice rejestracyjne z nowym nr rejestracyjnym to znacznie mniejszy koszt).

Pozdrawiam i bardzo proszę o pomoc.

domzi napisał:
czy zmienić tablice rejetracyjne i nie przyznawać się do winy?
Dobre :lol:
Sądzisz, że jak zmienisz tablice to po poprzednich ślad zaginie ?
Bez żartów :)

miałem nadzieje, że rozśmieszę, ale też dostanę jakąś odpowiedź,która mnie naprowadzi co robić :X. Tak serio, co zrobić najlepiej w takiej sytuacji? Oczywiście mogę zapłacić, ale czy moze jest jakiś powód który moge podać żeby nie przyjąć mandatu?

Myslisz, ze to takie proste, ze przyjedziesz na forum prawne, przedstawisz problem a my ci powiemy jak sie wymiksowac z mandatu?
W tym przypadku nie negujesz, ze przekroczyles predkosc wiec plac i tyle. Kombinacje z nowymi numerami nic nie dadza.

No dobra, ale fotoradar stał tuż za betonowym słupem wiaduktu. Czy ktoś wie czy jest to dozwolone? Kompletnie niewidoczny i nieoznakowany. Czy tak to działa w Niemczech?

Radar może być i w wieży kościelnej ukryty, a ty masz jeździć wedle przepisów ruchu drogowego. Przed każdym radarem stoi taki znak z ograniczeniem prędkości, i tego masz się trzymać, a nie zajmować się legalnością ukrycia radaru.

Powrót