Przelałem pieniądze na konto nie otrzymałem produktu

• Autor wątku Autor wątku epcia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

epcia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam , moja sprawa wygląda następująco

Dnia 11-02-2015 wykonałem przelew na kwote 1240zł na konto sprzedawcy(osoba prywatna) od ktorej kupiłem telefon , w mailu oraz w wiadomościach prywatnych na stronie olx.pl ustaliliśmy ze ja wpłacam pieniądze a na drugi dzień odbieram produkt , więc przelew wykonałem na konto oraz adres który otrzymałem w wiadomości , przyszedł czas odbioru był to piątek godzina 17:00 tak jak sie umowilismy przyjechałem w wyznaczone miejsce i czekam .. probowałem dzwonic lecz telefon był wyłączony więc postanowiłem napisac maila do tej osoby ze czekam na odbiór telefonu . po 2 dniach dostałem odpowiedz od tej osoby ze nie mogła odebrac telefonu poniewaz ukradziono temu Panu telefon (szczerze w to nie wierze ) i ze zwrot pieniędzy dostane do środy , odpisałem stanowczo ze czekam na pieniądze do poniedziałku do wieczora w innym wypadku sprawa trafi na policje jednak odpowiedzi jeszcze nie dostałem

moje pytania to :
-czy jeśli zgłosze sprawe na policje to maile,wyciąg z konta bankowego oraz wiadomosci na olx będą wystarczajacym dowodem ?

-czy moglibyscie mi podac na podstawie jakich artykułów moge oskarzyć tą osobe ?

-zamierzam ją odwiedzić we wtorek(czyli jutro) prywatnie w domu poniewaz mam niedaleko , jeśli będe sie domagał aby pojechał ze mną do bankomatu wypłacic pieniądze a nastepnie mi je zwroci natomiast on stwierdzi ze tego nie zrobi to czy moge wezwac policje i przedstawic całą sprawe przy tym Panu ?

Powrót