Przelew bankowy i brak wykonania usługi

• Autor wątku Autor wątku pitu120
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pitu120

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Dzień dobry

Mam pytanie, doładowywałem wirtualny portfel Webmoney wmtransfer.com po przez jedną z metod na ich stronie czyli przelew na konto bankowe.

Pośrednikiem była firma Paymaster24 i Worldpay. Na tej drugiej należało wpłacić pieniądze. Było to polskie konto bankowe:
22 1090 2851 0000 0001 0509 4559

Kwota została wpłacone 27.12.2016 i do dnia dzisiejszego nie otrzymałem pieniędzy na wirtualny porfel lub zwrotu środków na konto bankowe.

Kontaktowałem się z nimi, dostałem tylko odpowiedź że sprawdzą to lecz pomimo kolejnych pytań nie odpowiadają.

Worldpay to raczej duża zagraniczna firma, obsługuje z tego co się zorientowałem wiele płatności.

Czy z takim problemem powinienem się udać na policję czy raczej do sądu cywilnego? Konto mają polskie więc chyba posiadają jakąś spółkę polską na którą zarejestrowane jest to konto.

Kwota to kilka tysięcy złotych.

Dlaczego na Litwie? Konto i obsługa należy do Worldpay, która to zarejestrowana jest w UK.
https://g.co/kgs/mlwxY2

Dziwi mnie ich podejście, z tego co widzę oni są na giełdzie :)

Może po prostu mają tak słaby support i panikuje ale trwa to już ponad 2 tygodnie. Zgłosiłem na razie do banku reklamacje. Przelew jest był jak pisałem na polskie konto wiec chyba musi być zarejestrowane na jakiś polski oddział?

Ostatnia edycja:
Jeszcze nie spotkałem się z takim pogiętym transferem $$ ;)

Webmoney wmtransfer.com jest na Litwie.

Tak wmtransfer, tylko doładowując konto oni mają różne "bramki". Miałem problem z płatnością przez trustly to skorzystałem z tego i pojawiły się problemy :)

Powrót