przelew na moje konto ale nie moje pieniądze:)

• Autor wątku Autor wątku gwiazdka2121
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gwiazdka2121

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
chciałabym uzyskać informację czy jeśli ktoś z zagranicy prześle na moje konto kwotę np. 50tys. zł, tylko po to żebym ja mogła je wypłacić z banku i dać komuś do kogo te pieniądze mają trafić to czy będę musiała zapłacić podatek? czy urząd skarbowy nie przyczepi sie skąd na moim koncie i za co jest tyle pieniędzy ? czy mogą być z tego jakieś problemy ?
Czekam na odpowiedź

Serdecznie pozdrawiam

jak US się dopatrzy nagle wpływu 50 tys. zł u kogoś kto na koncie ma 2 tys zł to się oczywiście przyczepi
taki obrót pieniędzmi dla US może oznaczać przekręt, jeżeli się będzie potarzać

wyobrażam sobie jednak, że robisz to tylko raz, wyjątkowo - spotkałam się z tym jak ktoś potrzebował wysłać pieniądze z kraju który wprowadził ograniczenia na wywóz pieniędzy (akurat w Nigerii), wtedy szanse że ktoś się dopatrzy są niewielkie, a i wytłumaczyć jakoś się będzie dało

Zainteresuje się tym GIIF (Główny Inspektor Informacji Finansowej), którego jednym z zadań jest przeciwdziałanie praniu pieniędzy.

moderacja - rada niezgodna z prawem

Ostatnią edycję dokonał moderator:
mhm, a potem wystarczy dobrowolnie poddać się karze z kk, co jednocześnie pozwoli uniknąć konsekwencji podatkowych i tak byle do pierwszego

xxxxxxxxxx

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Dzięki wszystkim za odpowiedź. Dobrze, że wasze forum istnieje bo ładnych mogłabym problemów sobie narobić:(

Ps. Do moderatora: Sorki, ale nie wiedziałam, że moje pytanie nie będzie zgodne z prawem RP.

Pozdrawiam

Powrót