M
Marcjanna26
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Witam, mam pytanie obecnie w Anglii przebywają dwie siostry moje męża które mieszkają w jednym domu. Kora 26lat ma 4,5letniego syna i Dagmara 23lata ma 5miesięczne dziecko mieszkają wraz z partnerami. Z relacji Dagmary wiem że Kora bije swoje dziecko , nie jest to jakieś straszne bicie ale dziecko dostaje za byle co, z tego co wiem nawet wieszakiem od ubrań. Doszło też do tego że starsza rzuciła się na młodszą z pięściami i starsza rzuciła się też z pięściami na swojego partnera. Ostatnio pokłóciłam się też ze starszą Korą i padły różne słowa obrażała mnie a ja w odwecie ją są na to wiadomości i smsy. Chodzi o to że dowiedziałam się że Kora wbiła sobie do główki w nerwach że poda mnie do sądu, jest to trochę śmieszne ponieważ nie wiem właściwie z jakiego tytułu poza tym obie nie jesteśmy w tej sytuacji święte poniosło mnie i chociaż też mam 26lat nie zachowałam się jak dorosły człowiek. Mam też zdjęcia tej Drugiej czyli Dagmary po pobiciu. Chciałabym zapytać czy i za co w tej sytuacji może podać mnie do sądu. Czy jeżeli ona podejmie jakiśs kroki to mi coś grozi nie padły tam raczej groźby karalne. Czy w jakiś sposób mogę zareagować i zgłosić jej negatywny stosunek do dziecka w odpowiednie miejsce przypominam że przebywają w Anglii. Czy sama mogę najpierw podjąć jakiś krok. Nie zamierzam podawać jej do sądu bo jest to śmieszne w tej sytuacji ale chcę wiedzieć jak mogę się bronić i to dziecko i jak je wtedy uchronić przed domem dziecka. Wszystko co wiem o dziecku wiem z relacji Dagmary która jest matką chrzestną i może wszystko potwierdzić sama nie mam dowodów na bicie tego dziecka ale wiem że tak się dzieje. Dziękuję za odpowiedź
Ostatnia edycja: