Przemyt nielegalnego emigranta

• Autor wątku Autor wątku czystaf
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

czystaf

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam, jestem tu nowy, miałem dokładnie ten sam problem 2,9,2015 roku, chciałem zapytać Ciebie quicksilver , jak sie skończył ten precedens ? Tak samo jak Ty wziąłem do auta z blablacar.pl 2 osoby, jednego z Afganistanu bez papierów a drugiego z Pakistanu w Polsce ale z wizą na pobyt we Włoszech, przejechali ze mną w aucie przez granicę Niemiecką i zostaliśmy zatrzymani. Dostałem zarzut "§ 96 Absatz.1 Ziffer. 1 b AufenthG
Przemyt cudzoziemców zgodnie § 95 Abs. 1 Nr. 3 lub Abs. 2 Nr. 1 Buchstabe a
podczas powtarzalnego i opowiada się kilku cudzoziemców ".
Działo się to w czasie tych wędrówek imigranckich, więc kontrole są nasilone. Oczywiście nie jestem przemytnikiem, po prostu pech chciał, że nie sprawdziłem gości i nawet do głowy mi nie przyszło, że to może być przestępstwo. Również wyznaczyłem pełnomocnika, aby nie musieć jeździć do niego i sprawa będzie toczyła się za zamkniętymi drzwiami. Wszystkie dowody jak historia rozmów z pasażerami udostępniłem policji, treści smsów, zrobili zdjęcia połączeń w telefonie, aby uwiarygodnić, że naprawdę wziąłem ich z blablacar. pl Jak to się może skończyć i jakie kroki podjąć ?
Z góry dziekuję za odpowiedź i wskazówki.

RE: przemyt nielegalnego emigranta

Witam! Jak zakończyła się Twoja sprawa? Mój tata, dostał zarzut z tego samego § i szukam wszelkich informacji na ten temat.

Powrót