Przemyt Papierosów raz jeszcze. JAk udowodnić swoją niewinno

• Autor wątku Autor wątku jan0sik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jan0sik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam. Pracowałem w firmie 3 miesiące. W tym czasie jeździłem na trasie polska anglia. Kilka dni temu zostałem zatrzymany na granicy i okazało sie ze na 3 paletach zamiast cześci komputerowych były papierosy. Było tego na prawde sporo bo sąd francuski wyliczył na 130tys euro. Miałem sprawe w sądzie i dostałem 6 miesiecy w zawieszeniu na pól roku i zapłacenie tych 130tys euro. W cała sprawe byłem wciągnięty przez mojego szefa (prawdopodobnie). JA nie wiedziałem o niczym nic. Jestem już w domu i chce wnieśc sprawe tylko przeciwko komu. Podczas rozmowy przez telefon z moim byłym szefem on twierdzi że o niczym nie wiedział i że to wina nadawcy paczki ale mimo że minełó już kilka dni on nic nie robi w tym kierunku żeby udowodnić swoją niewinność. Nawet nie był na policji żeby zaskarżyć nadawce. PO prostu widac że maczał w tym palce. Dał mi tez do zrozumienia że da mi troche kasy i żebym sobie dał spokój ze wszystkim (bo nie powiedziałem mu że mam zapłacić 130tys euro tylko że dostałem zawiasy) Chociaż tego w sądzie mu nie udowodnie ale dał mi to do zrozumienia. Jego samochód został zatrzymany i skonfiskowany. Mam wyrok i papiery z przesłuchania. Myśłe udac sie z tym na komende bo prawdopodobnie jest to grubsza afera tylko niewiem co i jak.

W skrócie:
Samochód dostawałem zawsze załadowany który brałem z placu firmy
na cmr ce było napisane to samo co na pudełkach w których miały być cześci komputerowe, Adres nadawcy pieczątka, pieczątka firmy i adres odbiorcy
CMR.ke zawsze dostawałem od szefa.
Palety były owinięte przeźroczysta folią przez niewiem kogo albo szef albo nadawca przesyłki
Auto było szefa.
Na 100% niczego nie wiedziałem i nie byłem zamieszany w ten przemyt.

Prosze o pomoc kogoś kto sie na tym zna. NA dzień dzisiejszy idę przetłumaczyć dokumenty. Ale co dalej? Tłumacz francuski powiedział żebym poszedł z tym na komende wojewódzką. Ale oni moga się zająć całą aferą a ja chce sie oczyścić z zarzutu i kary jaką na mnie nałożono.

Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc bo naprawdę jestem niewinny i nic o tym całym przemycie nie wiedziałem.

P.S. Przepraszam że pisze tak chaotycznie ale nie spałem prawie wcale przez ostatnie 5 dni.

Powrót