Przemyt papierosów

• Autor wątku Autor wątku lukas123xxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukas123xxx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Cześć wszystkim pisze gdyrz pruboje pomuc znajomemu, a więc. Mojego przyjaciela zatrzymały zolle przy przejściu granicznym z polski do Niemiec przyznal sie ze ma papierosy itd dokladna ilość nie jest mi znana wiem tyle te było ich plus minus 1400 sztang. Zabrali go na komende, oczywiscie przesluchali itd dali jakies papiery i kwit do zapłaty 50tys euro, i tu moje pytanie czy może on cos z tym zrobić by tego nie płacić umorzyc co kolwiek, dodam ze byl to jego drugi raz jak go złapali jakis rok wczesniej tez miala miejsce taka sytuacja ale nic do dzis nie dostał podobno ani listu ani nic innego. Podobno za spłatę tych 50tys ma 4 tygodnie i ma czekac tez na informacje kiedy bedzie sprawa itd. Jak z ta kwota postapic by go jakos ratować? Bo suma jest ogromna. Dziekuje z góry za pomoc

Nie wiem, nie mi to oceniać.. pytam co może on z tym zrobic

Jak dostaniesz chociazby kopie tych kwitow bez danych osobowych i je tu wkleisz to bedzie mozna pomyslec.
Teraz to pytanie do wrozbity Macieja.

Proponuję napisać do Prezydenta o przyznanie medalu.
Możesz też o Nobla się postarać dla kolegi.

Te 1400 sztang miał w kieszeni i zapomniał na przejściu że je ma ?
I jak się tłumaczył ?
" Ups, zawieruszyły mi się w kurtce '' ???

Kara słuszna i żadne umorzenie nie wchodzi w grę.
Wiedział że przemyca to i kara odpowiednia.

X234 napisał:
Proponuję napisać do Prezydenta o przyznanie medalu.
Możesz też o Nobla się postarać dla kolegi.

Te 1400 sztang miał w kieszeni i zapomniał na przejściu że je ma ?
I jak się tłumaczył ?
" Ups, zawieruszyły mi się w kurtce '' ???

Kara słuszna i żadne umorzenie nie wchodzi w grę.
Wiedział że przemyca to i kara odpowiednia.
A ja proponuję ci sie zastanowic dwa razy zanim napiszesz cos kolejny raz nie na miejscu i nie związanego z moim pytaniem

Regand napisał:
Jak dostaniesz chociazby kopie tych kwitow bez danych osobowych i je tu wkleisz to bedzie mozna pomyslec.
Teraz to pytanie do wrozbity Macieja.

Mam jakies zdjęcia kwitów mi wyslal, ale mam problem z dodaniem cos.. głównie chodzi mi o to czy ta akcyza Ktora mu przybili, jest jakas szansa z tym walczyć by to zmniejszyli chociaz co kolwiek. Bo rozumiem ze ta kara co mu przyjdzie musi ja zapłacić a jak z akcyza?

Nic mu nie zmniejszą człowieku.
Zapomnij o tym.
Jedynie może się starać o rozłożenie tego na raty i na tym koniec.

Powrót