Przemyt z Holandii twardych narkotyków

• Autor wątku Autor wątku QoooQ
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Q

QoooQ

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam !
Przed chwilą dowiedziałem się iż moja "niedorozwinięta" 17 letnia kuzynka próbowała przemycić kokaine z Holandii do Anglii. Mieszka juz w Angli od 9 lat ale obywatelstwo ma tylko Polskie. Była u koleżanki w Holandii i twierdzi ze ktos te narkotyki jej podrzucił do bagażu podręcznego. Nie wiem dokładnie ile tego bylo bo zdarzylem sie tylko dowiedziec ogółu. Moje pytanie brzmi gdzie bedzie karana? jak dlugo moze to potrwać i ile jej grozi? Oczywiście jeżeli jeszcze wiecej ktoś wie na ten temat prosze o odpowiedz !!!!

Nie wierze, że jej to podrzucili do bagażu podręcznego to po pierwsze, po drugie nie wiem gdzie ją zatrzymali (przypuszczam, że lotnisko w Anglii) jeśli tak to sądzona będzie w UK. Nie znam dokładnie przepisów w UK dlatego nie chce fifokować, bo nie wiem od jakiego wieku jest odpowiedzialność karna i jakie wyroki w praktyce są tam stosowane. Jednyne co mogę podpowiedzieć i jeśli jakimś cudem jej to ktoś fsktycznie podrzucił, albo przyjęła taką linię obrony, to trzeba dobrego papugę i niech udowodni, że ona tego nie dotykała i nie miała świadomości, że to ma w bagażu. Gorzej jednak jeśli znajdą sie jej odciski palców na opakowaniu z koksem, wtedy nawet najjaśniejszy nie pomoże:(

Wszystko zalezy od tego ile przy niej znalezli. I w ktorym kraju to bylo, jezeli na lotnisku w uk to:
The most severe penalties
People who are caught smuggling drugs can be fined a lot of money and sent to prison for a long time.
Class A - Supply and/or dealing: up to 25 years (life) in prison, an unlimited fine or both.
Possession: up to seven years imprisonment, an unlimited fine or both.
Moga wziasc pod uwage jej mlody wiek jak i to, ze w przeszlosci ( jesli nie byla) nie byla o nic oskarzona.

Ostatnia edycja:
Powrót