T
telefonywmojejglowie
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Proszę o pomoc. Zmieniam uczelnię w której odbywam studia doktoranckie. Praca doktorska, którą już napisałem to retrospektywna analiza danych z historii chorób pacjentów oddziału chorób wewnętrznych szpitala. Na przeprowadzenie tej analizy otrzymałem zgodę komisji bioetycznej. Czy ja mogę kontynuować taką pracę w innej jednostce (i innym oddziale)? Czy muszę pozyskać zgodę od kogoś (Dyr.Szpitala?) na wykorzystanie tych danych w pracy doktorskiej w innym miejscu?
Dowiedziałem się od osoby zasiadającej w Radzie Naukowej mojej poprzedniej uczelni, że Ustawa o Szkolnictwie Wyższym zmienila się o tyle, że w obecnym czasie nie muszę już nikogo pytać o zgodę, to co zrobiłem mogę bronić gdzie chcę. Jeżeli tak jest to gdzie jest zapis o tym? bo chciałbym móc też przytoczyć odpowiednie akty prawne przy przenoszeniu tematu (gotowej pracy).
Dowiedziałem się od osoby zasiadającej w Radzie Naukowej mojej poprzedniej uczelni, że Ustawa o Szkolnictwie Wyższym zmienila się o tyle, że w obecnym czasie nie muszę już nikogo pytać o zgodę, to co zrobiłem mogę bronić gdzie chcę. Jeżeli tak jest to gdzie jest zapis o tym? bo chciałbym móc też przytoczyć odpowiednie akty prawne przy przenoszeniu tematu (gotowej pracy).