Przeniesienie rejestracji z urzędu pracy do drugiego urzędu

• Autor wątku Autor wątku Evelina86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Evelina86

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie. Czy jest możliwość przeniesienia rejestracji z urzędu pracy z jednego miasta do drugiego. Jak to zrobić. Gdzie zgłosić się najpierw.
Cały czas jestem zarejestrowana w urzędzie pracy w Sierpcu. Zameldowanie miałam czasowe do kwietnia 2017 roku,teraz chcę się przenieść do urzędu pracy w Płocku,gdzie mam zameldowanie stałe i tam też zostanę zatrudniona. Pracodawcy zależy na osobie która jest bezrobotna od przynajmniej roku i wyraźnie zaznaczył,że ma to być przeniesienie rejestracji. W Urzędzie w Płocku kazano mi się wyrejestrować i ponownie zarejestrować. Proszę o pomoc.

Musi się Pani zgłosić najpierw do PUP w Sierpcu i zgłosić chęć przeniesienia rejestracji do PUP/MUP w Płocku (w zależności czy jest Pani mieszkanką miasta Płocka czy powiatu płockiego). Następnie "stary" urząd przesyła dokumenty do "nowego" urzędu, a Pani w terminie 14 dni musi się do niego zgłosić w celu zakończenia procesu przeniesienia rejestracji. Tyle jeśli chodzi o samą rejestrację.
Aby otrzymać subsydiowaną ofertę pracy (bo domyślam się, że pracodawca musi mieć zawartą z urzędem umowę skoro naciska na przeniesienie rejestracji) "nowy" urząd musi ustalić Pani profil pomocy i ustalić indywidualny plan działania.

Ostatnia edycja:
Evelina86 napisał:
Zameldowanie miałam czasowe do kwietnia 2017 roku,
A jesteś pewna, że nadal jesteś zarejestrowana w urzędzie w Sierpcu? Jeśli zameldowanie czasowe skończyło się w kwietniu i nie doniosłaś kolejnego zaświadczenia o meldunku, to urząd powinien pozbawić Cię statusu.

Tak jestem cały czas zarejestrowana w urzędzie pracy w Sierpcu. Byłam u nich dwukrotnie po okresie macierzyńskim który zakończył się w sierpniu.

Powrót