Przeoczenie płatności za prąd-odcięcie prądu

• Autor wątku Autor wątku daw1d
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

daw1d

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam posiadam działalność gospodarcza dzisaj dowiedziałem się od znajomego pracującego u mojego dostawcy energii.O zleceniu postępowania windykacyjnego oraz odcięciu energii w siedzibie firmy. Dzwoniąc na infolinie dowiedziałem ze sie zostały wysłane dwa powiadomienia o odcięciu energii żadnego z nich nie dostałem.Tak wiec skoro nie otrzymałem oficjalnej informacji o odcięciu dostaw energii. Firma tym sie zajmująca ma prawo odciąć mi prąd ?

daw1d napisał:
Witam posiadam działalność gospodarcza dzisaj dowiedziałem się od znajomego pracującego u mojego dostawcy energii.O zleceniu postępowania windykacyjnego oraz odcięciu energii w siedzibie firmy. Dzwoniąc na infolinie dowiedziałem ze sie zostały wysłane dwa powiadomienia o odcięciu energii żadnego z nich nie dostałem.Tak wiec skoro nie otrzymałem oficjalnej informacji o odcięciu dostaw energii. Firma tym sie zajmująca ma prawo odciąć mi prąd ?

A zapłaciłeś za wcześniej zużyty prąd?

Tak zapłaciłem odrazu jak sie dowiedziałem i wysłałem potwierdzenie na infolinii stwierdzili ze juz i tak została wysłana grupa windykacyjna

Przyjeżdżają, pokazujesz opłaconą fakturę i po kłopocie.

Zazwyczaj jest po kłopocie. Chyba że podpadł. Jak już zapłaciłeś to musisz zadzwonić zaraz rano na infolinię aby wycofali zlecenie. Musi się to stać przed 9 rano, bo o tej porze zazwyczaj są przesyłane dane do monterów.

Powrót