D
dziuna
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Mamy problem w rodzinie otóż cztery i pól roku temu zachorowali moi dziadkowie rodzice mojej mamy, najpierw ojciec a później mama i zaczęło się. My mieszkamy w swoim domu niedaleko domu rodzinnego mojej mamy, więc gdy wszyscy szli do pracy to moja mama z nami praktycznie cały czas zajmowaliśmy się dziadkami ale zaczęła się szkoła więc trzeba było jakoś rozwiązać problem, nikt nie reagował więc moja mama postanowiła zabrać babcie do nas i do dnia dzisiejszego mieszka jest po paraliżu, trzeba wszystko przy niej zrobić. Dziadkiem natomiast zajął się syn z żoną, którzy mieszkali w tym domu, lecz niedawno się przeprowadzili do swojego domu i zabrali dziadka. Jakieś 2 lata temu przyszedł drugi brat mojej mamy po moja babcię, gdyż w domu czekała notariuszka żeby przepisać dom. Nie było dyskusji nikt nic nie wiedział moja mama poszła z babcią odczytali przepis i trzeba było podpisać. Dziadkowie zastrzegli sobie jedynie,że dom dostaje syn ale za dożywotnie dochowanie i opiekę do śmierci. Jest 2 lata po przepisie babcia wciąż jest u nas, a dziadek u drugiego syna, a właściciel domu rodzinnego nie poczuwa się do niczego. Moja mama jak się zapytała co zamierza zrobić to powiedział, że to dom rodzinny ze wszystkim sprzeda. On pracuje zagranicą a jak jest w kraju to mieszka u swojej żony a dom dziadków stoi pusty. Co można w tej sprawie zrobić bo skoro wiedział w jakim stanie są dziadkowie i chciał dom to niech się poczuwa do obowiązku?! Czy w takiej sytuacji można podważyć przepis notarialny?