A
akluj00
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
mam dal was pare pytan ale na poczatek male wprowadzenie...mama mojej narzeczonej jest osoba niepelnosprawna i wymaga opieki,ojciec odszedl od nich jakis czas temu aktualnie jestesmy w toku sparwy o separacje z orzeczeniem o jego winie a potem jak dobrze pojdzie to rozwod ale nie o to chcialem zapytac.Mama jest wlascicielka calego majetku,odziedziczyla po swoim ojcu spadek za tzw.opieke i aktulany stan mamy tez hjuz wymaga opieki choc jest ona jeszcze osoba w pelni wladz umyslowych.Moja narzeczona ma jeszcze siostre 15 lat.Troche chaotycznie napisane ale mysle ze na moje pyt bedziecie w stanie odp.
1.Chcielismy przepisac dom i caly majatek na moja narzeczona na podobnej zasadzie co wczesniej czyli za opieke,tylko czy nie jest wymagana zgoda ojca co do tego ze 15 letnia corka na dzien dzisiejszy nic nie dostaje?
2.Czy idzie zaznaczyc w tych aktach ze np.z ukonczeniem tej drugiej corki 21 lat dziedziczy ona polowe majatku znaczy sie doa\staje w spadku np.pole itp albo np. przy zamazpojsciu?
1.Chcielismy przepisac dom i caly majatek na moja narzeczona na podobnej zasadzie co wczesniej czyli za opieke,tylko czy nie jest wymagana zgoda ojca co do tego ze 15 letnia corka na dzien dzisiejszy nic nie dostaje?
2.Czy idzie zaznaczyc w tych aktach ze np.z ukonczeniem tej drugiej corki 21 lat dziedziczy ona polowe majatku znaczy sie doa\staje w spadku np.pole itp albo np. przy zamazpojsciu?