Przepisanie się z 3 kl. technikum do 3kl. liceum

• Autor wątku Autor wątku Levyy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Levyy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
[Szukałem innych postów na ten temat, ale jak dotąd żaden nie opowiada na moje pytanie]

Witam. Mam duży problem, dotyczący moich problemów w technikum informatycznym, gdzie w tym roku kompletnie sobie nie radzę i widzę po sobie, że nie dam rady w magiczny sposób poprawić swojej sytuacji.
Przedmioty zawodowe są w tym roku dla mnie udręką, nigdy nie spotkałem się z niczym podobnym. I tu przechodzę do sedna sprawy.

Czy istnieje możliwość przepisania się do liceum bez konieczności spadania do klasy niżej w przypadku, gdy będę miał zaliczone wszystkie przedmioty poza zawodowymi (które w liceum odejdą w zapomnienie) i pójdę na kierunek z tymi samymi rozszerzeniami jakie mam do tej pory? W końcu skończony materiał 3 technikum dajmy na to, z matematyki nie może być do tyłu względem ukończonego materiału 2 klasy liceum. To w końcu rok nauki więcej.

Myślałem też nad możliwością przepisania się do do 2 kl. liceum w połowie roku, po zakończeniu obecnego semestru. Sytuacja z materiałem podobna, a ja spadłbym o jeden stopień w dół, bez jednoczesnej konieczności spędzenia 5 lat w szkole średniej.

Bardzo proszę o pomoc, długo nad tym wszystkim rozmyślałem i nie widzę dla siebie innej możliwości, opcja z pozostaniem tu gdzie jestem nie wchodzi w grę. Znam swoje możliwości, przerosły mnie wymagania i ostra selekcja ludzi, którzy nie przyszli na ten kierunek z miłości do informatyki. Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc.

Takie rzeczy jak roznice programowe i mozliwosc przepisania musisz dowiedziec sie w szkole do ktorej sie chcesz przeniesc. Nie nastawialbym sie jednak,ze w liceum bedzie łatwiej.

Levyy napisał:
Czy istnieje możliwość przepisania się do liceum bez konieczności spadania do klasy niżej w przypadku,

Nie uważasz, że powinieneś zasięgnąć informacji u źródła czyli w szkole do której chcesz się przenieść? :o

Takie przeniesienia teoretycznie są możliew, ale trzeba szukać szkoły, która się na nie godzi. To raczej nie będzie najlepsze liceum w powiecie...

Levyy napisał:
Czy istnieje możliwość przepisania się do liceum bez konieczności spadania do klasy niżej w przypadku, gdy będę miał zaliczone wszystkie przedmioty poza zawodowymi
Jak Dyrektor szkoły przyjmującej (liceum ) się zgodzi to jak najbardziej :)
szukaj, pytaj już teraz :)

Najlepiej po liceach gdzie jest mało uczniów - szybciej się zgodzą, niż jak mają komplet.

Powrót